Együtt ünnepelt Szent Kamillus közössége

Ficsór Dávid Fotó: MekliZ Fotó
2024.02.11. 11:12

Szombat este rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró Szent Kamillus bált a győri Zöldfa Étteremben. Minden évben valamilyen jó célra fordítják a rendezvény bevételét, az elmúlt években a Szent Kamillus Római Katolikus Plébánia fő- és az új szembemiséző oltárának felújítására szentelték az összeget, idén pedig az orgonát szeretnék megújítani, mondta el Berkes Gyula plébános.

A bálra 152-en érkeztek és értékes nyereményeket nyerhettek a tombolasorsoláson: a fődíj egy 400 ezer forint értékű két fős dél-erdélyi körutazás volt.

A rendezvényre idén is ellátogatott Győr polgármestere, aki a körzet önkormányzati képviselője már 1994 óta. Dr. Dézsi Csaba András köszöntőjében arról beszélt, a szombati nap is mutatja, milyen hirtelen változnak a dolgok, utalva Novák Katalin köztársasági elnök lemondására. A városvezető hozzátette, figyelnünk kell minden cselekedetünkre és felelősségteljesen kell tennünk a dolgunkat. „Ezt tanultuk otthon, ezt tanultuk az iskolában és Gyula atya is mindig ezt prédikálta” – húzta alá a polgármester, aki jó szórakozást kívánt minden kedves vendégnek.

A megnyitó során felszólalt Széles Sándor főispán, majd dr. Pápai Lajos emeritus megyéspüspök mondott imát a résztvevőkért. A finom vacsorát követően pedig idén sem maradhatott el a Szent Kamillus közösség fiataljainak rendkívül színvonalas nyitótánca. 

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid