Járványhelyzet

Egyre több fiatal kéri az oltást

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Németh Boglárka
2021.04.28. 14:49

Dr. Máté Csongor győri háziorvos szerint a fiatalabb korosztályban is sokan jelenteznek vakcináért. Nála a héten a kínai Sinopharm vakcinával végzik az oltást. Egyelőre akadnak még olyanok, akik visszautasítanak valamilyen vakcinát, de a legtöbben, főként a fiatalok a doktor szerint belátták, hogy az élet csak az oltások után térhet vissza a normál kerékvágásba. A házorvos azt mondja továbbra is az az oltás jó, ami bennünk van, tehát mindenkinek azt javasolja, ne válogasson, hanem oltasson.

Egymás után érkeztek a páciensek délelőtt a rendelőbe. Most nem külön időpontban, hanem rendelési időben oltják a győrieket. A háziorvos elmondta, hogy az idősek oltása nagyjából már lezárult, még Horváth Lajoshoz hasonlóan olyan idősek kapnak most oltást, akik viszonylag későn regisztráltak. Jelenleg már a 40-50-es korosztály oltásánál tartanak.

Dr. Máté Csongor praxisában akadnak olyanok, akik azért még óvatosak bizonyos oltásokkal szemben, de a többség ráébredt arra, hogy az oltásé a jövő.

Múlt pénteken Orbán Viktor, miniszterelnök arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy ha eléri a 4 milliót a beoltottak száma, akkor bizonyos szolgáltatásokat és szórakozási lehetőségeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni. A háziorvos szerint ennek hatására a fiatalok regisztrációja és hajlandósága is láthatóan megugrott, ami nagyon pozitív.

Dr. Máté Csongor

A doktor elmondta, hogy nem érdemes válogatni, hiszen szerinte továbbra is az a fajta vakcina a legjobb, ami bennünk van.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #koronavírus | #oltás | #vakcina |