Miniszterelnöki bejelentés

Orbán: Jövő héten nyithatnak a mozik, színházak

Fotó: Facebook//Orbán Viktor
Győr+
2021.04.23. 08:13

Szokásos, péntek reggeli interjúját adta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Már az interjú előtt megosztott egy videót Orbán Viktor, amiből kiderült, hogy három és félmillió embert beoltottak Magyarországon.

3 millió 508 846 embert oltottak be eddig idehaza, jelentette be a pontos számot Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ez azt jelenti, hogy szombattól nyithatnak a teraszok, tette hozzá a miniszterelnök. Mint mondta, szombaton 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom, hiszen az emberek nem fognak hazaérni este 10-re.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a kormány kidolgozta az újabb újraindítási lépést, szerdán vagy csütörtökön, 4 millió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek már van védettségi igazolványuk. Az érintett szolgáltatások a következők: látogathatók lesznek a színházak, a táncos, zenés helyek, a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, a kalandparkok és vidámparkok, a könyvtárak, a játszóházak, a sportesemények és a szállodák.

A kormányfő úgy fogalmazott, ez már úgy hangzik, mint egy normális élet.   

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #vakcina |