Egyre népszerűbb a kamarai verseny

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.19. 14:36

A tavalyi online esemény után idén már élőben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén rendezték meg az „A jelen tanulója, a jövő mestere” nevet viselő rendezvényt.

Hirdetés

A szakmai versenyt a kamara azzal a céllal szervezi meg már 5. alkalommal, hogy kedvet csináljon a fiataloknak az eladó, pincér, szakács és cukrász szakmákhoz, és az is fontos, hogy a tehetséges tanulók versenykörülmények között mutassák be eddig megszerzett tudásukat. Pénteken reggel tartották a megnyitót, ahol Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket.

„Ha egy ötlet megszületik, és az ötletből valóság lesz, az mindig egy nagyszerű történet, s ha már ezt több éven keresztül ismételjük, akkor minden bizonnyal annak az ötletnek van létjogosultsága” – méltatta a rendezvényt a kamarai elnök.

Az önkormányzat képviseletében Radnóti Ákos érkezett a megnyitóra, aki kiemelte, nagyon fontos Győr és a megye számára is a kereskedő, vendéglátó szakmák népszerűsítése, így külön örül annak, hogy a legjobbak vannak itt az adott területekről, és remek ötletnek tartja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok testközelből figyelhetik az ő tevékenységüket. A verseny idei témáját a királyi várossá válásának 750. évfordulóját ünneplő Győr adja, az alpolgármester szerint ez külön pikantériát kölcsönöz a megmérettetésnek.

Hanczné Mező Edina főszervező elmondta, több mint kétszáz versenyző vett részt a megmérettetésen az öt év alatt és közel kétezer látogató érkezett a rendezvényre a nyolcadik, kilencedik évfolyamos osztályokból. Csalló Gábor zsűrielnök útravalóul azt üzente a fiataloknak: a legnagyobb bátorság, az elindulni egy versenyen.

Galéria: Marcali Gábor

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr+ TV | #híradó | #iparkamara |