Egyre népszerűbb a csanaki piaci pont

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.07.13. 11:23

Egyre népszerűbb a ménfőcsanaki piaci pont, a közelmúltban a postával szemben alakítottak ki két árusító standot, ahol a kereskedők szinte házhoz tudják vinni termékeiket a városrészben élők számára. A piaci pontot az árusok és a vásárlók is hamar megkedvelték, csütörtökön például már egyszerre 2 kereskedő kínálta saját portékáit. A zöldségek, a gyümölcs és a tojás népszerű a csanakiak körében, sokan gondolják úgy, ha helyben is megvehetik a szükséges terméket, akkor még a Vásárcsarnokig sem kell elmenniük.

A postával szemben csütörtök reggel is nagy volt a mozgás a korábban kialakított piaci ponton. Ezúttal mindkét standon minőségi termékeket árusított két kereskedő, friss, házilag termelt zöldségek és gyümölcsök, illetve tojás kínálta magát.

Az ötletgazda képviselő szerint érdemes volt elindítani a piaci pontot Csanakon. „Azért találtam ki ezt a piaci pontot, hogy ne csak a nagyobb piacokon biztosítsunk lehetőséget a kereskedőknek és a vásárlóknak, hanem egy kicsit vigyük házhoz a piacot, ahol ügyintézés vagy egy rövid séta közben is be tudják szerezni a szükséges termékeket” – mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea.

Tóth Sándorné a kezdetektől élt a lehetőséggel és itt is kínálta házi tojásait. Azt mondja, megkedvelték a vásárlók az új lehetőséget, ahol szinte házhoz jön a piac. Én már a kezdetektől itt vagyok és árulom a házi tojásainkat, a fiam a piacokra hordja a tojást, én meg itt, illetve otthon, háznál kínálom a házi tojást, ráadásul kedvező áron” – fogalmazott Tóth Sándorné.

A következő termelői piacra is készülnek már Ménfőcsanakon. Szokás szerint még több árus és kiváló programok várnak majd minden érdeklődőre a Bezerédj-kastély udvarán.Augusztusban, a hónap utolsó szombatján rendezzük majd meg a következő helyi, termelői piacot, ahova remélhetőleg a szokásos kereskedők mellett új árusok is érkeznek majd, illetve színes kísérőprogramokkal is készülünk, többek között rétes sütő versenyt hirdetünk a piac keretében, ahova várjuk majd minél több induló jelentkezését” – tette hozzá Ménfőcsanak önkormányzati képviselője. A piac tehát nem csak kicsiben, de nagyban is népszerű a városrészben, ahol az ott élők el vannak kényeztetve, ha friss, házi termesztésű termékekre vágynak. Hiszen még válogathatnak is, hol szerzik be éppen, az aznapi étkezésekhez valót.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #piac |