Egyedülálló adományközpont nyílt Adyvárosban

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.10.05. 12:45

Három győri szociális intézmény és az Audi összefogásával új adománykezelő központ nyílt csütörtökön Adyvárosban, az úgynevezett volt kék diszkont helyén.

Az országban egyedülálló kezdeményezés a központ létrehozása, ugyanis a városban működő három szociális intézmény, a győri Család- és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézet és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat összefogásával, a győri önkormányzat és az Audi Hungária Zrt. támogatásával egy olyan innovatív adományház valósulhatott meg, ahol a professzionális szociális munka és a vállalati felelősségvállalás, az önkéntesség találkozik. ,,A Fogadó” névre keresztelt adományközpont összekapcsolja az intézményeket, az adományozókat a rászorultakat és egyszerűsíti az adomány útját.

A megnyitón Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte: az új intézményre a tudatos adományozás, a professzionalitás, a felelősségvállalás, a környezettudatosság, és az okos adományközpont jellemző. „Célunk az, hogy az adományközpont bekerüljön Győr vérkeringésébe, hogy szívesen jöjjön ide az, aki adományozna, és méltósággal tudjon adományt kérni, aki rászoruló” – hangsúlyozta az igazgató.

Az Audi Hungaria részéről Németh Kinga, a személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag beszédében azt emelte ki, nagyvállalatként fontosnak tartják, hogy a győri közösségért a várossal együtt gondolkodva tegyenek. Évek óta önkéntesként, de tudatosan kapcsolódnak a három intézményhez, hogy a győri polgárok, a rászorulók helyzetét javítani tudják.

Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja elmondta, félszáz dolgozó közösen, önkéntesként, kétkezi munkájával vett részt az épület felújításában. A vállalat logisztikai szakértői az adományok rendszerezésére és tárolására alkalmas szoftverrel és tudásuk átadásával is segítették a központ létrehozását és az együttműködés jelenleg is zajlik.

Dr. Pergel Elza alpolgármester a város nevében mondott köszönetet az új intézmény létrehozásáért, az Audi-gyár segítségéért.Sajnos vannak problémák és olyan élethelyzetek, amikor kell a segítség, a három intézmény pedig ezeken a rászoruló embereken próbál meg segíteni folyamatos munkával.” „A központ heti három nap lesz nyitva, reméljük, sokan megfordulnak majd itt és sokan elhozzák a kisebb-nagyobb adományaikat, amelyekkel polgártársaikon tudnak segíteni. Segíteni soha nem szégyenletes dolog, segítséget elfogadni pedig azt jelenti, hogy az életben vannak nehéz pillantok – erről szól A Fogadó” – mutatott rá az alpolgármester.

A központ jövő héttől tart nyitva. Tehát október 9-től minden héten hétfőn: 16–18, szerdán: 13–15.30, és pénteken: 10–13 óra között várja az érkezőket.

Elérhetősége: 06-20/514-2457

A következő adományokat várják folyamatosan, nyitvatartási időben: szárazélelmiszer, tisztító- és tisztálkodószer, jó állapotú átválogatott ruhanemű, kisebb háztartási eszközök, játékok.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos
Kapcsolódó témák: #adomány | #Audi Hungaria | #Győr | #Győr+ TV | #híradó |