Testvérvárosi partnerség

Rangadóval zárult a dunaszerdahelyiek látogatása

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.17. 19:30

A két település idén szeptemberben kötött testvérvárosi szerződést. A győri önkormányzat most a dunaszerdahelyiek akkori meghívását viszonozta. Egész napos, tartalmas program várta a vendégeket, ráadásként este a Győri Audi ETO KC - FTC női kézilabda rangadóval fűszerezve.

„A két város egy maratonfutásnyi távolságra, mindössze negyven kilométerre fekszik egymástól, és hagyományosan jó kapcsolatokat ápol. A testvérvárosi szerződés megkötésével ezek a kapcsolatok tovább mélyülhetnek és új lehetőségek nyílhatnak, például közös európai uniós pályázatok révén, de számos más egyéb területen is – hangsúlyozta a Győrplusznak dr. Dézsi Csaba András.

A szerződés aláírása óta most járok első ízben Győrben, és ezúttal már új minőségben, hiszen a mostani az első alkalom, hogy testvérvárosi partnerként érkezhettünk ide. A cél az, hogy olyan határon átnyúló projekteket valósítsunk meg, amelyek mindkét város számára gyümölcsözőek.” – mondta el dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

A dunaszerdahelyi delegáció programjában egyebek között a városháza és a Munkácsy-kiállítás megtekintése szerepelt. A vendégek ezt követően ellátogattak a Széchenyi-téren decemberben megnyíló új bencés sörfőzdébe. Az egész napos program megkoronázását az esti a Győri Audi ETO KC – Ferencváros női kézilabda szuperrangadó jelentette, ahol a két városvezető közösen végezte el a kezdődobást.

Fotó: Vig Norbert

„Ősszel a polgármester úr a DAC – Slovan Bratislava presztízsmérkőzésre hívott meg bennünket, ahol szintén közösen indítottuk el a játékot. Lenyűgöző volt a hangulat a dunaszerdahelyi stadionban, most ezt is viszonozni szerettük volna egy igazi ETO – Ferencváros rangadóval itt nálunk, az Audi Arénában” – tette hozzá az elmondottakhoz dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Fotógaléria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Korábban a témában: