Védekezés

Dr. Dézsi Csaba András is megkapta a védőoltást

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.12.30. 17:57

A győri kórházba a mai nap folyamán háromezer vakcina érkezett. Az orvosokkal és az egészségügyi dolgozókkal vette kezdetét az oltás.

Amint arról beszámoltunk, szerdán kora reggel hetvenezer Pfizer-Biontech oltóanyagot tartalmazó szállítmány érkezett Magyarországra. A vakcinát az ország összesen huszonegy oltópontjára szállították ki a délelőtt folyamán.

A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba (PAMOK) néhány perccel negyed 11 után futott be a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcináit szállító autó.

Győrbe a mostani alkalommal háromezer oltóanyag érkezett, amelyből a soproni és mosonmagyaróvári, valamint a győri kórház egészségügyi dolgozóit és orvosait oltják be. Így kapta meg az oltást dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is, aki a kórházban osztályvezető főorvosként dolgozik.

Az oltás beadása előtt dr. Knausz Márta, laboratóriumi osztályvezető elmondta: ez egy teljesen új technológiával készült oltóanyag.

Fotó: Marcali Gábor

Mint ismertette, a vakcinában nincs benne maga a kórokozó, sem élő, sem legyengített formában, nem kell tehát félni attól, hogy kialakítaná a betegséget. Az eljárás lényege, hogy az oltás beadását követően a szervezet a koronavírus tüskefehérjéi elleni immunsejtek termelésébe kezd. A szervezet így a vírus érkezésekor már meg tudja gátolni a tüskefehérjék nyálkahártyához tapadását, ezzel pedig a betegség kialakulását.

Dr. Dézsi Csaba András az oltás után Facebook-oldalán ezt írta:

„Ma 15 órakor megkaptuk a feleségemmel együtt, mint egészségügyi ? dolgozók, a Covid-19 ?elleni, Pfizer által kifejlesztett ?védőoltást. Nem tapasztaltunk semmi mellékhatást❗️✌??Mindenkinek azt javasolom, hogy jelentkezzen be az oltásra. Jobb a bajt megelőzni❗️Köszönöm az oltást Dr. Knausz Márta főorvos asszonynak, a fotókat Marcali Gábornak! ?

Korábban ma a témában:

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr | #koronavírus | #PAMOK |