Koronavírus

Megérkezett a vakcinaszállítmány a győri kórházba

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
mti
2020.12.30. 10:45

Szerdán, néhány perccel negyed 11 után megérkezett a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcináit szállító autó a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - jelentette az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója.

 Az M1 közlése szerint háromezer vakcina érkezett a kórházba. A tudósítás szerint nemcsak a győri kórház dolgozóit oltják majd a kórházban, hanem a soproni, mosonmagyaróvári kórházak orvosait, egészségügyi dolgozóit is.

A műsorban elhangzott az is, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a kezdetektől kijelölt Covid-ellátóhely.

Az MTI korábban arról adott tájékoztatást, hogy már úton vannak az autók 21 magyarországi oltópontra a koronavírus elleni vakcinákkal.

 A közmédia információi szerint a raktárbázist üzemeltető, szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalat saját tulajdonú repülőgépével szerdán kora reggel tizenhat doboznyi vakcina érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre egy konténerben.

A konténert teherautóval szállították a vállalat Budapest környéki telephelyére, ahol kivették belőle azokat a dobozokat, amelyek az amerikai-német közös fejlesztésű oltóanyagot tárolják. Ezek a dobozok mínusz 60 és mínusz 90 fok között, szárazjéggel akár tíz napig képesek tárolni az oltóanyagot, így annak minősége garantálható, a világ bármely pontjára is szállítják.

A tudósításban elhangzott az is: nem légi úton öt másik, oltóanyagot tartalmazó speciális doboz is érkezett Győrbe.

Kiemelték: szerdán összesen 70 ezer vakcinát szállítottak Magyarországra. Ez 35 ezer ember oltására alkalmas, a vakcinából mindenkinek két adagot kell kapnia a védettséghez. A két oltás közt 21 napot kell várni, a védettség a második oltás utáni 7. napon alakul ki.

Ma a témában:

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Járványhelyzet | #koronavírus | #PAMOK |