Ajándékcsomag

Díjazták a Gyermeknap legjobbjait a rendőrök

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.06.03. 13:51

Nagy volt a nyüzsgés a hétvégi városi gyermeknapon, kreatívkodhattak, kosárban hintázhattak, de zenés produkcióval is szórakoztatták a kicsiket és a nagyobbakat. Erre az eseményre a rendőrség is készült egy játékos totóval, melyen a legjobban teljesítők péntek reggel jutalomban részesültek.

Egy gyermeknapi rendezvényen vettünk részt amit Győr városa szervezett, itt mi készültünk a gyermekeknek egy totóval, amiben a közlekedési, bűn-és baleset-megelőzési kérdéseket tettünk fel, amit a gyerkőcök kitöltöttek. Örömünkre szolgál, hogy minden korosztály még az óvodás korosztály is-igaz szülői segítséggel, bár erre figyeltünk, hogy gyerek válaszoljon- részt tudott venni ebben és eredményesen szerepeltek. Úgy döntöttünk, hogy meg kell őket jutalmazni, ezért raktunk össze egy kis csomagot, amelybe különböző kerékpáros biztonsági felszerelések, ismeretterjesztő kiadványok, olyan játékok vannak, amelyek egy kicsit közelebb viszik– számolt be a Győr Plusz Médiának Váczi Attila, városi kapitány.

Hasznos ajándékcsomagokat kaptak az alsó-és a felső tagozatosok, de három ötéves nebuló is olyan jól teljesített, hogy őket is személyesen díjazta a városi kapitány. A gyerekek fényvisszaverő mellényt, bicikli lámpát, játékautót és némi édességet is kaptak. A rendőrség szerint fontos, hogy gyermekeket minél fiatalabb korban megismertessék azzal, hogy milyen munkát végeznek a rendőrök.

Mindenképpen fontos, mert, ha netán valaki bajba kerül, akkor bizalommal tudjon fordulni a rendőrökhöz és ne féljen attól, ha meglát egy egyenruhást. Az is nagyon fontos, hogy már óvodás korban elkezdjük tudatosan a bűn-és baleset-megelőzési programjainkkal nevelni a gyerekeket, hogy biztonságosabban tudjanak élni, közlekedni, ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.– zárta gondolatait Váczi Attila. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #gyermeknap | #Győr | #híradó | #rendőrség |