Hirdetés
Győri campus

Családi nap a Széchenyi Egyetemen

Fotó: a szerző felvétele
J. Kovács Andrea
2021.09.11. 15:49

Kisgyermekes szülők, ugrálóvár, állatsimogató, kézműves sarok, arcfestés, sodrófa hajítás – mindez csak néhány abból a rengeteg programból, ami a Széchenyi Egyetemen várta a családokat szombaton.

Hirdetés

Természetesen komolyabb témákkal is találkozhattak az érdeklődők, erről színvonalas előadások gondoskodtak. Volt campus körséta, ismertető a különböző képzési lehetőségekről, szülői értekezlet a felvételivel kapcsolatos kérdésekről és könyvtári tízpróba is.

„A Széchenyi Egyetem mindig is büszke volt arra, hogy nyitott, szolgáltató intézmény. A vállalati és gazdasági partnerekkel mindennapos kapcsolatunk van, viszont a győri polgárok kiszorultak az egyetem területéről. Ezzel szerettük volna őket közelebb hozni a campushoz, hallgatókhoz, oktatókhoz. Találkozzanak velünk, ismerjenek meg bennünket.” – mondta Lőrincz Gergő, a jó hangulatú esemény egyik szervezője.

Hirdetés

„Mivel a mezőgazdasági kar is ellátogatott hozzánk Mosonmagyaróvárról, hoztak háztáji állatokat, illetve néhány, náluk hagyományosnak számító „tevékenységet”. Így lehet gumicsizmát rúgni, sodrófát hajítani, és nyuszika, malacokat simogatni. Egyetemünk hallgatói is kitelepültek, lehet találkozni a motor-, a versenyautófejlesztő, és a betonkenus csapatokkal, akik szívesen bemutatják fejlesztéseiket.”

Galéria: Mekliz Fotó, Balogh Szilárd

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

likeold
a fb oldalunkat