Berobbant az eperszezon

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.05.24. 10:37

Valósággal berobbant az eperszezon, bőséges a gyümölcstermés és jó a minőség is. A kedvező időjárásnak köszönhetően egyszerre kapható a fóliás és a szabadföldi eper, így kedvező áron lehet hozzájutni a gyümölcshöz. Ebben az évben igazán jó szezonra számítanak a szakemberek, bár a természet nagyjából két héttel előrébb jár a szokásosnál.

Egy héttel ezelőtt ismét a piacot népszerűsítő akciót tartottak a Vásárcsarnokban. Néhány termelő és kereskedő jóvoltából közel 1 tonnányi ízletes epret kínáltak a szokásosnál jóval kedvezőbb áron. Nem csoda, hogy néhány óra alatt el is fogyott a Koroncóról származó finom gyümölcs. Valósággal berobbant az idei eperszezon a csarnokban, van olyan kereskedő, akinek már el is fogyott az áruja, az idei szezon biztosan hamarabb lefut Győrben is.

”Olyannyira berobbant a szezon, hogy az általunk termelt eper el is fogyott, sok volt, szép volt a gyümölcs, de eddig tartott, elégedettek vagyunk a szezonnal, de most inkább már a palántára koncentrálunk, ami viszont van még bőven, a jövő hét végéig biztosan talál magának növendék zöldséget bárki, akik egy kis házi paradicsomot, paprikát vagy mást szeretne termeszteni a kertjében, a balkonján vagy a magas ágyásában” – mondta Kissné Adrienn zöldség-gyümölcskereskedő.

A természet jó két-három héttel előbbre jár, mint általában. Így az eper mellett már cseresznye és meggy is kapható a piacon. Sőt, hamarosan indul a kajszibarack szezonja is. Erre alapozva a csarnokban ismét lesz majd lekvárbefőzési akció, amikor is nagyon jó áron adják a minőségi kajszit, a bevételt pedig ismét jótékonycélra fordítják a kereskedők.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #eper | #Győr-Szol Zrt. | #lekvár | #palánta | #piac | #vásárcsarnok |