Béremelést kapnak a GYHG dolgozók

Földvári Gabriella Marcali Gábor
2023.02.16. 07:34

Munkásgyűlést tartottak csütörtökön reggel a Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központban, ahol dr. Dézsi Csaba András polgármester 15 %-os bérfejlesztést jelentett be.

A fizikai állomány és a legkisebb jövedelmű szellemi ügyintézői állomány, összesen 141-en, január 1-től kaptak 15%-os béremelést, a további munkakörökben március 1-től emelkedik a fizetés – jelentette be a polgármester. Dr. Dézsi Csaba András megköszönte a dolgozók munkáját, azt, hogy Győrben rend és tisztaság van, hogy a hulladékot precízen elszállítják. „Azért, hogy a hulladékszállítás nem működik, azért az elmúlt évben egyszer sem volt panasz. A hulladékszállításra nem panaszkodnak a győriek” – emelte ki a politikus.

Majd arról beszélt a polgármester, hogy a cég stabil, és ahhoz, hogy az is maradjon, meg kell felelni az újabb kihívásoknak. A GYHG a régió hulladékszállítási központja kíván lenni. Győr Székesfehérvárral, és Tatabányával összefogva azt szeretné elérni, hogy városunk legyen a centrum, a régióközponti státuszra pályázunk.


Hagyomány a vállalatnál, hogy havonta átadják a hónap dolgozója elismerést, a becsületesen, tisztességesen, szorgalmasan elvégzett munkáért, amely egy bekeretezett oklevéllel és nettó százezer forint jutalommal jár. Ezúttal három elismerést adott át Nagy Csaba igazgató a polgármesterrel közösen: Tóth Róbert gépjárművezető, Amring Dániel kukarakodó és Barián Attila nehézgépkezelő vehette át az elismerést.

Attila a Győr+ Médiának elmondta: öt éve dolgozik a cégnél, a vendéglátóiparból érkezett, feladata a beérkezett hulladék feldolgozása, bebálázása, egy jó, összetartó csapat részeként.Nagy Csaba, a Győri Hulladékkezelő Központ igazgatója arról tájékoztatott, hogy havonta, általában fizetés napon hívja össze a munkásgyűlést, a fizikai állomány részére, ahol a dolgozók tájékoztatást kapnak a cég ügyeiről, valamint itt mondhatják el problémáikat, kéréseiket. A csütörtöki gyűlés végén Nagy Csaba felhívta a dolgozók figyelmét arra, hogy akinek anyagi vagy lakhatási problémája van az időben szóljon, bizalommal forduljon a cégvezetés felé, mert megpróbálnak mindenkinek segíteni. Az igazgató azt kérte a jelenlévőktől, hogy pontosan, precízen végezzék továbbra is a munkájukat, mert ha munka van, minden van!

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka