Kiállításmegnyitó és avatóünnepség

Bemutatkoztak a jövő dizájnerei

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2024.06.24. 19:31

Kiállításmegnyitóval egybekötött avató ünnepséget tartott a Széchenyi Egyetem Művészeti Karának Design Tanszéke az Innovációs Parkban. Divatbemutatóval kezdődött a program az egykori kekszgyári kockában, ahol a jövő dizájnerei mutatták be a fenntarthatóság szellemében született elképzeléseiket. Néhány modell rendhagyó viseletének alapját például háromszáz méternyi disznóbél adta.

A Design Campus a most záruló tanévben költözött az Innovációs Parkba, s első alkalommal kapnak diplomát az alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatóik.

Elsőként U. Nagy Gábor docens, a Széchenyi Egyetem, Művészeti Karának tanszékvezetője mondott köszöntőt. Ugyancsak köszöntötte a megjelenteket dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese. Szólt arról, hogy 2021 szeptemberében indították el a design képzéseket  a legfrissebb tenderek figyelembevételével. A jövő szakembereit, építőművészeket, formatervezőket, tervező grafikusokat oktatnak alap- és mesterfokon. Az eltelt évek bebizonyították, hogy érdemes volt erre az útra lépni, hiszen hallgatói sikerek, más karokkal való együttműködés és az itt kiállított műremekek jellemzik a campus tevékenységét.

A Best of kiállítást Radosza Attila képzőművész nyitotta meg. „A képzés vonzó lehetőség a tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kreatív tervezés iránt. Amellett, hogy a versenyképességre összpontosít, lehetőséget kínál arra, hogy a helyi erők és a kar diákjai között együttműködés alakuljon ki. Erre jó példa, hogy az építőművészek győri stúdióknak, alkotóművészeknek terveznek” – emelte ki.

A megnyitó után a legtehetségesebb hallgatókat díjazták, majd állófogadással zárult a rendezvény.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos