Program időseknek

Barokk táncok az idősotthonban

Fotó: Vig Norbert
J. Kovács Andrea
2022.06.14. 12:27

Képzeletbeli utazásra hívták és egészen a barokk korig repítették ma délelőtt a Kálóczy téri idősek otthonában élőket és tizenkét nyugdíjas klub tagjait.

Megtelt a révfalui szociális intézmény udvara, az árnyékos székeken és padokon helyet foglaló közönséget dr. Fekete Dávid köszöntötte. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a járvány elmúltával végre újra lehet nagy rendezvényeket tartani, s elismerőleg szólt arról, hogy a barokk fellegvárában ennek a kornak az életérzésével, táncaival ismerkedhetnek az idősek.

Győr jelentős kulturális központként fontos és szimbolikus helyszíne ezeknek az értékeknek. Külön öröm számomra, hogy mindezt akkor tudjuk megrendezni, amikor éppen a táncfesztivál zajlik városunkban.”- fogalmazott a képviselő.

Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatójának megnyitója után a Barocco Csoport műsora következett.

A csoport tagjai a barokk hagyományok ápolását, népszerűsítését tűzték ki célul. A korhű ruhákban, dús virágfejdíszekben pompázó lányok és asszonyok elbűvölték a nézőket, akik a rövid múltidézés során betekintést kaptak a több száz évvel ezelőtti udvari etikettbe, sőt még a legyezőhasználat titkait is elleshették. Nagy sikert aratott a korabeli táncok bemutatója, s mivel a tánc és a barokk mindenkié, a hölgyek a közönséget is táncba hívták. A vállalkozó kedvű idősek kis gyakorlás után elsajátították a menüett lépéseit, s önfeledten szórakoztak. A Barocco csoport műsorát követően lehetőség volt közös fotók készítésére is.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Dr. Fekete Dávid | #EESZI | #Győr | #Győr+ TV | #híradó |