Hirdetés
Tanévkezdés

Az iskolákban is megkaphatják az oltást a diákok

Fotó: Győr+ Televízió
Kárpát Zsolt
2021.08.06. 13:53

Alig egy hónap van hátra az iskolakezdésig, és még a tavaszi miniszteri rendelet szerint normál rendben indulhat a tanév- mondta el a Győr+ Médiának Horváth Péter. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és egyben a Révai Gimnázium igazgatója arról is beszélt, hogy a 12-15 éves diákoknak lehetőségük lesz arra, hogy az iskolákban megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

Hirdetés

Még üresek a tantermek és a folyósok, a nyári szünetből valamivel több mint 3 hét hátra van. Nehéz tanév volt a 2020-201-es.

„Mindenkinek nagy erőfeszítéseket kellett tenni, a gyerekeknek is azért, hogy a továbbtanuláshoz szükséges információkat elsajátítsák. A kollégáknak pedig folyamatosan alkalmazkodniuk kellett, hogy éppen milyen módszerrel, milyen eszközöket alkalmazzanak.” – emelte ki Horváth Péter.A nehézségek ellenére az érettségi eredmények is jól alakultak, májusban pedig szívesen tértek vissza a diákok az iskolába. Szeptemberben úgy tűnik, normál rendben indulhat a tanév. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke arra hívta fel fa figyelmet, hogy a 12-15 éves diákok már augusztus utolsó napjaiban megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást.

Hirdetés

A tavasszal kiadott tanév rendje rendelet szabályozza a következő tanévet, ehhez képest nincs változás, így szeptember elsején normál rendszerben fog indulni az oktatás. Amiről szó van, hogy az iskolában lehetőség lesz megszervezni a 12-15 éves korosztály számára – az iskolaorvos, vagy egy orvos csapat bevonásával – a védőoltás beadását. Mostani információnk szerint ez augusztus 30-31 –én lesz. Ezt azért fontos tudni a szülőknek, mert előzetesen szükség van a beleegyező nyilatkozatra. Mi azt javasoltuk, hogy célszerűbb lenne a tanévnyitókon felmérni mennyien igénylik a vakcinát, és az iskolakezdés első napjaiban kaphatnák meg a tanulók az oltást”.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke reméli, hogy a védettségnek meg lesz az eredménye, a jelenléti oktatást nem kell évközben megszakítani és nem kell áttérni az online tanrendre. Hozzátette, a múlt évben alkalmazott protokoll megváltozik, így abban az osztályban, ahol valaki megkapja a vírust, az oltásnak köszönhetően nem lesz szükség arra, hogy az egész osztályt karantén alá helyezzék.

Mutatjuk a Győr+ Televízió beszámolóját:

Kapcsolódó témák: #Győr | #koronavírus | #Oktatás | #Tanévkezdés |
likeold
a fb oldalunkat