Az időseket köszöntötték a városházán

J. Kovács Andrea Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.03. 15:05

Az Idősek Világnapja alkalmából a győri önkormányzat a Városháza dísztermében műsoros ünnepséggel fejezte ki tiszteletét és megbecsülését azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után töltik jól megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Először dr. Dézsi Csaba András polgármester szólt a résztvevőkhöz:

„A világnap figyelmeztetés arra, hogy idősek és fiatalok együtt élünk a városban, és fontos, hogy tiszteljük, szeressük és elismerjük egymás erényeit és megvitassuk egymással a gondolatainkat.” – kezdte köszöntőjét a polgármester.

Beszélt arról is, mennyire lényeges ebben az életszakaszban a fizikai és a szellemi aktivitás. Az, hogy megmaradjon az érdeklődés és a kíváncsiság a világ dolgai iránt. A hétköznapi munkavégzéshez már fiatalon hozzászoktak, hiszen hosszú évtizedekig dolgoztak. Nyugdíjasként azonban új dolgok nyílnak meg előttük, lehetőséget kapnak arra, hogy egy életpályát befejezve, új érdeklődési területeken próbálják ki magukat, azzal foglalkozzanak, amire idáig nem jutott idejük. A másik lehetőség, hogy a családban segítsék a fiatalokat, hiszen a nagymamákra, nagypapákra nagy szükség van. Ha a generációk együttélése jól működik a családban, akkor ez jól működhet a városban is.

„Győrben azért mennek ma jól a dolgok, mert Önök és a szüleik felépítették ezt a várost. Ezért kell köszönetet mondani mindazért, ami Győrt ma olyanná teszi, amilyen. A következő nemzedékeknek pedig kötelessége a siker tovább építése. Az, hogy a legsikeresebb és legélhetőbb város lettünk, az itt élők munkájának, tehetségének és szorgalmának a következménye– hangsúlyozta a polgármester, majd azt kívánta a jelenlévőknek, hogy erőben, egészségben éljenek minél hosszabb ideig.

A beszéd után Szűcs Judith adott rövid koncertet. Az örökifjú táncdalénekesnő népszerű számaival szórakoztatta a közönséget.

A rendezvény elismerések átadásával folytatódott. A polgármester a Győri Városháza Ezüst Emlékérmét adományozta huszonkilenc főnek a közösségért végzett munkájukért. A kitüntetéseket dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Pergel Elza alpolgármester nyújtotta át a díjazottaknak.

Elismerésben részesültek: Csapóné Kiss Ilona, Csere Sándorné, Dé Jenő Istvánné, Dombi Miklósné, Ézsias Istvánné, Gerencsér János, Hajba Zsolt Lászlóné, Hegyi Dezsőné, Jankovics Ferencné, Muzsai László, Oláhné Turi Mária, Dr. Ottófi Rudolfné, Pintér Lajosné, Polgár Elemér, Polgár Ferenc, Sebő Antalné, Somogyi Károlyné, Surányi Irén, Szabóné dr. Illés Teréz, Szalay Imréné, Szibner Tiborné, Szoboszlai Lászlóné, dr. Szekeres Tamásné, Tímár Antal, Torkos József, Virágh Lászlóné, Wally Tiborné dr. Bonyhádi Zsuzsanna és Závori Imréné.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #idősek világnapja |