Szeretet és jutalomfalat a karácsonyfa alatt

Győr+ Ács Tamás
2022.12.18. 12:21

Az Állatok Karácsonya immár hagyománynak számít a Győri Menhelyen. Ilyenkor az állatotthon ünnepi díszben várja azokat a látogatókat, akik szeretnék egy kicsit szebbé varázsolni az itt élők számára ezt a csodákkal teli időszakot.

“Ez a mi karácsonyi ajándékunk az állatoknak. Most mindenki kimehet sétálni és hatalmas szeretet veszi őket körül. Rengeteg adomány is érkezik, az emberek finomságokat, játékokat, fekhelyeket hoznak magukkal” – meséli Urbán Zoltán önkéntes, aki egy nemrég életre hívott akcióról, a Mozijegy Projektről is beszámolt a Győr+ Médiának. “Ezzel arra szeretnénk buzdítani az állatbarátokat, hogy havonta egy jelentéktelen összeggel – egy mozijegy árával – de rendszeresen támogassák a Győri Állatmenhelyet.”

Az Állatok Karácsonya szombat reggel kezdődött és vasárnap délután kettőig tart. Az eseményen egy karácsonyi sátort is felállítottak, ahol teával és süteménnyel várják a látogatókat. Az ünnepi kuckóban pedig kutyás és macskás kézműves termékeket lehet vásárolni, a befolyt összegből az állatok gondozását finanszírozzák. 

Szükség is van minden segítségre, hiszen nemcsak a teltház – a jelenleg kétszáznál is több kutya és mintegy hatvan macska – de a gazdasági helyzet is komoly kihívások elé állítja a menhelyet, erről IDE KATTINTVA olvashatnak bővebben,

A menhely karácsonykor zárva tart, de a két ünnep között, december 27-30-ig is lesz lehetőségük kilátogatni azoknak, akik jótékonykodni szeretnének.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka