Apáczai Napok huszonhatodszor

J. Kovács Andrea | Fotó: MekliZ Fotó, Komlós Ádám
2022.11.10. 13:55

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az Apáczai Napot a tanítóképzőn. A Széchenyi Egyetem Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara sűrű programmal, tudományos konferenciával és két kiállításmegnyitóval tette emlékezetessé az eseményt.

Hirdetés

A rendezvényt dr. Pongrácz Attila dékán nyitotta meg. „Aki jó kalauzokat választ, az nem egykönnyen térhet le a helyes útról, csak állhatatos elhatározással kövesse őket” – idézte köszöntőjében az intézmény névadóját, a XVII. századi pedagógust és gondolkodót, Apáczai Csere Jánost, aki a maga módján innovatívan és korát meghaladóan közelített a tudományokhoz, s ezzel járult hozzá a társadalmi fejlődéshez.

A másfél száz résztvevő a neveléstudomány, a tanító- és tanárképzés, gyógypedagógia, szociológia, a nyelvtudomány és kommunikáció, a bölcsészettudomány, az andragógia, a közművelődés, illetve a humánerőforrás-fejlesztés és tanácsadás, valamint a természettudomány területéről hallgathatott mintegy százharminc előadást tizenhét szekcióban.

A délelőtti plenáris ülés előadásai után dr. Lanczendorfer Zsuzsanna docens mutatta be a győriek által nagyra becsült dr. Barsi Ernő néprajzkutató, zenepedagógus, református lelkész, főiskolai tanár életművéből készült állandó kiállítást, mely az épület könyvtárában kapott helyet.

Még egy kiállítás megnyitó szerepelt a programban, melyen a Karon dolgozó képzőművész oktatók mutatkoztak be alkotásaikkal.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Apáczai kar | #felsőoktatás | #Győr | #Győr+ TV | #híradó |