Hirdetés

Állás- és gyakorlati lehetőséget kínáltak

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2019.10.15. 13:20

Idén harmadik alkalommal rendeztek állás- és terepbörzét a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán a hallgatóknak, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre a későbbi gyakorlati helyeikkel, esetleges munkahelyükkel.

Hirdetés

Az Apáczai Csere János Kar Szociális Tanulmányok és Szociológiai Tanszék mellett működő Szociális Projektinkubátor Közösségi Akció és Kutatás Alapítvány szervezésében harmadik alkalommal szerveztek terep- és állásbörzét a Nők a családban, nők a munkahelyen elnevezésű európai uniós projekt keretében.

Ez a hagyományos állásbörzéktől annyiban tért el, hogy szociális intézményeket, civil szervezeteket, egyesületek hívtak meg, hogy bemutatkozásukkal közelebb kerüljenek az egyetem tanító, szociális munka, szociálpedagógia, szociológia, valamint közösségi és civil tanulmányok szakos hallgatóihoz.

Hirdetés

Elsődleges cél, hogy a társadalomtudomány szakos diákok és a képzésben lévő terepintézmények találkozhassanak, a fiatalok megismerjék a későbbi terepgyakorlati helyszíneket vagy akár munkalehetőséget is találjanak. A másik cél, hogy a civil szervezetek az önkéntességre is ösztönözzék a fiatalokat. Az iskolai közösségi szolgálat keretében középiskolás diákok is részt vettek segítőként a terep- és állásbörzén.

Csillag Attila, a tanszék ügyvivő szakértő terepkoordinátora, önkéntes szervezőként elmondta, a részt vevő szervezeteknek, alapítványoknak, egyesületeknek az egyetem alkalmat biztosít arra, hogy tanórákon is bemutassák tevékenységüket. A 16 győri és Győr környéki szervezetekről rövid imázsfilmeket is láthattak az érdeklődők és az börze utáni visszajelzéseik fontos iránymutatóként szolgálnak a szervezőknek.

Csillag Attila terepkoordinátorként örömmel látja, hogy nagyon jó a kapcsolat és a kommunikáció a tanszék és a börzén megjelent szervezetek között, és feladatuk továbbra is a szoros együttműködés megtartása. „Elmélet nincs gyakorlat nélkül, a tanszék közvetítő szerepét erősíti ez a rendezvény” – összegezte.

Pécsi Gertrúd a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete képviselőjeként megemlítette, az előző években is volt náluk olyan jelentkező, aki a terepbörze után kereste meg őket, és úgy véli, van igény az ilyen jellegű rendezvényekre a visszajelzések alapján azért is, hogy a különböző szervezetek egymással is találkozhassanak és tapasztalatot cseréljenek.

Dr. Pongrácz Attila dékán köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a felsőoktatási intézmény akkor végzi jól a dolgát, ha külső partnereket is bevon az oktatásba, megismerteti a hallgatókkal a gyakorlati és munkalehetőségeket, amellyel szakmai hátteret, kapcsolatot biztosít a számukra. Mindez akkor lehetséges, ha a hallgatók, az oktatók és a megjelent szervezetek nyitottak egymás irányába és ezzel a nyitottsággal folytatják a megkezdett munkát és kapcsolatépítést.

A rendezvényhez kapcsolódva nyílt meg az egyetem Apáczai karán az Integrált Jogvédelmi Szolgálat Tudom, hogy van jogom! 2018 – Otthonban, családban című művészeti alkotópályázat társadalmi integrációt bemutató kiállítása.

Szerző: Szabó Csilla

Szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat