Álinterjút közöltek dr. Dézsi Csaba Andrással, ne dőljön be neki!

Szigeti Sándor Illusztráció: Pixabay
2023.08.26. 14:55

A Győr+ Média egyik újságírójának és dr. Dézsi Csaba Andrásnak nevével visszaélve közölt álcikket egy internetes oldal. Ezúton is arra kérünk mindenkit: ne dőljön be a csalóknak!

Az álinterjúban Földvári Gabriellának, a Győr+ Hetilap főszerkesztőjének nevével éltek vissza, őt tüntették ugyanis fel szerzőként. Ugyanígy visszaéltek dr. Dézsi Csaba András nevével, aki ilyen nyilatkozatot nem adott. Hogy minél valóságosabbnak tűnjön a megtévesztés, a Győr+Média online felületének grafikai elemeit is jogosulatlanul felhasználták a csalók.

A link a Győr+ Online felületére nagyban hasonlító oldalra irányít, azonban a felső böngészősávban egyértelműen látszik, hogy az olvasó egy hamis weboldalon jár.

Az eset azért is különösen veszélyes és visszatetsző, mert az álinterjú orvosprofesszori minőségében, egészségügyi témakörben jelent meg Győr polgármesterével, és az írás végén egy kedvezményprogramban való részvételre, valamint egy gyógyhatásúnak mondott készítmény megvásárlására buzdítják az olvasókat.

Nyomatékosan arra kérünk ezúton is mindenkit, hogy ne dőljön be a csalóknak!

A Győr+ Média Zrt. a fenti termék forgalmazójával semmilyen kapcsolatban nem áll, a termékről semmilyen információval nem rendelkezik. A Győr+ Média a félrevezető információk miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig is kérjük, hogy ne rendeljék meg a gyógyszert!

Nem ez egyébként az első eset, amikor a Győr+ Hetilap főszerkesztőjének nevével visszaélnek: korábban hasonló álinterjút jelentettek meg kollégánk neve alatt: akkor egy értisztító csodaszert reklámoztak a csalók, és annak a „cikknek” dr. Papp Lajos szívsebész professzor volt az álinterjúalanya.