Győrben ajándék tűzifával fűthetnek a rászorulók

Földvári Gabriella Marcali Gábor
2023.02.07. 18:52

Péntek óta folyamatosan szállítják ki a szociális alapon igényelt tűzifát a Győr-Szol Komposztáló telepéről. Kedden Újvárosba, a Haladás utca egyik családi házába érkezett meg a hat köbméter tüzelő. A helyszínen ott volt dr. Dézsi Csaba András polgármester, az akció kezdeményezője is.

Mint ismeretes, az önkormányzat tűzifát biztosít azoknak a győrieknek, akik szociálisan rászorulnak, és akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni a téli tüzelőjükről. A felhívásra közel 100-an jelentkeztek, ők összesen 430 köbméter fát kapnak.

„Azokat segítjük ezzel az akcióval, akik fával fűtenek és rászorulnak, hogy a hideg hónapokat át tudják vészelni. Akik gázzal fűtenek, azokat pedig a rezsi árstop védi, mi az országos helyzethez igazodva azokon a szegényebb rászorulókon segítünk, akiknek fatüzelésű kályhája van” – hangsúlyozta a polgármester.

A tüzelőt az elmúlt években, a város területén kivágott fák biztosítják, amelyeket felaprítanak, konténerekbe tesznek és így szállítja ki a Győr-Szol Zrt. a rászorulóknak.

Berki Jenőné igényelt és kapott is tűzifát, a háza elé letett fűteni valót a fiai viszik majd be az udvarra. „Nagyon örülök a fának, szükségem volt rá, nagyon köszönöm mindenkinek, hogy hozzájutottam, hogy házhozszállították, biztos sokáig ki fog tartani” – mondta meghatódva a megajándékozott.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője pedig azt hangsúlyozta, hogy Győrben jól és biztonságosan működik a szociális háló. Az ő területén is többen kapnak ajándék tűzifát, de hozzátette: ”Azt hiszem, hogy az ilyen nehéz időkben, amikor jóval nagyobb szükség van arra, hogy összefogjunk, akkor az ilyen fajta kezdeményezésnek sokkal nagyobb értéke van, nem csak az, hogy a rászorulónak van mivel fűtenie, hanem az e mögött meghúzódó üzenet még fontosabb.

Várhatóan két héten belül minden igénylő megkapja a tüzelőt, a házhozszállítás idejéről a szolgáltató értesíti az érintetteket.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #rászorulók | #segítség | #tűzifaprogram |