Mintegy száz rászoruló kap segítséget

Már aprítják az ajándék tűzifát

Földvári Gabriella O. Jakócs Péter
2023.01.30. 14:45

Már aprítják a szociális alapú tűzifát a GYŐR-SZOL Komposztáló telepén, ahol hétfőn dr. Dézsi Csaba András polgármester, az akció kezdeményezője is részt vett a munkálatokban.

Az önkormányzat tűzifát biztosít azoknak a győrieknek, akik szociálisan rászorulnak és akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni a téli tüzelőjükről.

„Újból olyat csináltunk, ami még nem volt Győrben. Nyitott szemmel járva a városban, arra voltam kíváncsi, hogy mi lesz a kivágott fák sorsa, amelyeket öregségük, betegségük, vagy leendő beruházások nyomvonalán vágtak ki. Kiderült a Győr-Szol komposztáló telepén tárolják őket. Azt kértem, osszuk ki a rászorulóknak” – tájékoztatott dr. Dézsi Csaba András.

Az önkormányzat meghirdette a tűzifa akciót, amely révén összesen közel 430 köbméter fát osztanak szét – nyárfát, fenyőt és akácot – a rászorulók között.

„Indok nélkül nem vágunk ki fákat, csak azokat, amelyeket szükséges, de azokat is pótoljuk. Az elmúlt három évben több ezer fát ültettünk el, többek között Marcalvárosban a GYAC-pálya mellett már egy kiserdő létesült” – hangsúlyozta a polgármester.

A felhívásra 97-en jelentkeztek, a rászorulók 4-6 köbméter tűzifát kapnak, amely nagy segítség számukra a téli fűtési szezonban.

Az aprítást és a tűzifa konténeres kiszállítását is a Győr-Szol végzi. A munkálatok mintegy másfél hétig tartanak, a házhoz szállítás idejéről a szolgáltató értesíti az érintetteket.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos