Hirdetés
Nagyköveti látogatás

A mongol nagykövetet fogadta a polgármester

Fotó: Vig Norbert
Németh boglárka
2022.06.15. 14:55

A Városházán, saját irodájában fogadta mongol nagykövetet a Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés

A nagykövet kereste meg a győri városvezetést azzal a kéréssel, hogy szeretne eljönni Győrbe, ahol a város első emberén kívül Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs alpolgármesterek is fogadták. Mongóliában jelenleg gazdasági és jogi átalakítások zajlanak, ebben kérnek szakmai segítséget a mongol vezetők, akik szerint Győr egy dinamikusan fejlődő város, melynek gazdasági és joggyakorlata mintául szolgálhat.

Győrben az elmúlt két és fél évben az volt az elképzelésem, hogy egyrészt formáljunk egy olyan közösséget a győri emberekből, ami nem különbözőségekre épül, hanem arra, hogy szeretjük Győr városát, szeretünk itt élni és egy “győriség” érzést szeretnénk elültetni minden Győrbe érkező és a Győrt lakóhelyül választó ember szívébe. A másik pedig az, hogy kiterjesztjük azokat a kapcsolatainkat, amelyek egyrészt természetes kapcsolatok, tehát a határon túli magyarsággal kapcsolatos, Győrhöz valamilyen módon kötődő, hozzánk hasonló városokkal  és így lett Csíkszereda és Dunaszerdahely testvérvárosunk.” – mondta el a Győr+ Médiának dr. Dézsi Csaba András, polgármester, aki arról is beszélt, hogy nagyon szívesen fogadta a mongol nagykövet megkeresését.

“Mongóliában a város, község és falvak jogállásáról szóló törvényeket szeretnék korrigálni és megújítani. Mi azt gondoltuk, hogy Győr nagyon példamutató város, az egész önkormányzat és a település tevékenységéről ezért szeretnénk majd tájékoztatást kérni“- számolt be a Győr+ Médiának Baatarjav Sainnyambuu, mongol nagykövet. 

Győrnek a gazdasági fejlődése, illetve az a jogi háttér ami ezt eredményezte, ez példa lehet számukra Mongóliában. Ez jó érzés hiszen ők tanulni jönnek és mi szívesen megmutatjuk azt mi-hogyan alakult ki Győr városában“- tette hozzá a polgármester, aki elmondta, hogy a szeptemberi egyeztetésen a jegyző, aljegyző, a parlamenti képviselők, kormánymegbízott és a megyei közgyűlés elnöke is részt vesznek. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fejlődés | #gazdaság | #Győr | #híradó | #jog |
Hirdetés