Hirdetés
Híradó

A Liliomfi premierje is átkerül az online térbe

Fotó: Győr+
Farkas Mónika
2020.12.23. 15:16

A jelenlegi járványügyi korlátozások mentén január 11-ig biztosan nem fogadhatnak közönséget, az intézményben belül azonban tovább folytatódhattak a próbák, sőt, zárt ajtók mögött megtartották a Jövőre veletek ugyanitt! évad két bemutatóját is.

Hirdetés

A Győri Nemzeti Színház nagy sikerrel indította útjára online közvetített bérletszünetes előadásait. A jelenlegi járványügyi korlátozások mentén január 11-ig biztosan nem fogadhatnak közönséget, az intézményben belül azonban tovább folytatódhattak a próbák, sőt, zárt ajtók mögött megtartották a Jövőre veletek ugyanitt! évad két bemutatóját is. Üres nézőtér előtt rögzítették a Vill-Korr Sulibérlet második premierjét, a Tom Sawyer kalandjai című ifjúsági színjátékot, illetve Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát. Ezen bemutatókat, illetve a teátrum korábbi előadásait a nézők online követhetik, a felvételeken a színészek maszk nélkül játszanak. A decemberi és januári műsor elérhető a színház hivatalos honlapján. (www.gyoriszinhaz.hu)

Szigligeti Ede 1849-ben megírt Liliomfi című vígjátékát átöltözések, félreértések és szédítő iramú kergetőzések tarkítják, nem hiányzik belőle a jó értelemben vett vaskos humor sem. Liliomfi maga a kifogyhatatlan ötletességű tréfamester, aki barátjával, Szellemfivel együtt a kor vándorszínészetének jellemző figurái. A vígjáték alapján készítette el Makk Károly minden idők legsikeresebb magyar filmjét.

Hirdetés

A Jövőre veletek ugyanitt! évad második nagyszínházi premierjét Szűcs Gábor rendezte, Liliomfit Bródy Norbert alakítja, aki már A hőstenor előadásban is megcsillantotta színészetének sokszínűségét. Főbb szerepekben láthatjuk még Fejszés Attilát, Agócs Juditot és Dunai Csengét, valamint Csankó Zoltánt. A mozgásokért Fekete Miklós a felelős, a díszletet Libor Katalin, míg a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte. A vígjáték felvételekor a színészek végre megszabadulhattak a maszktól, az online premiert karácsony után, december 27-én láthatjuk.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Nemzeti Színház | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat