A legmodernebb eszközökkel tanulhatnak a diákok

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2020.09.28. 16:37

A Hild József Építőipari Technikum 14 darab, összesen 5 millió forint értékű számítógépet kapott a West Hungária Bau Kft-től, melyet hétfőn adtak át ünnepélyes keretek között.

Hirdetés

Második évben támogatja korszerű számítástechnikai eszközökkel az intézményben folyó képzést a WHB csoport. Tavaly 19 számítógépet kapott a technikum, a mostani adománnyal és az iskola saját fejlesztésével, a legmodernebb eszközökkel tanulhatnak a Hildes diákok. A nagyteljesítményű 3D BIM tervezésre alkalmas számítógépek a tanulók számára lehetővé teszik a legmodernebb építészeti szoftverek kipróbálását, alkalmazását és megismerhetik az építőipar 3D modellezéssel támogatott tervezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamatait. Három dimenzióban tudnak a fiatalok rajzolni, tervezni, szerkeszteni, a virtuális valósággal, a kiterjesztett valósággal tudnak ismerkedni.

„Olyan számítástechnikai rendszerrel készítjük fel a tanulókat, amit az építőipar és az ipar meghatározó szereplői használnak, mint amilyen a WHB csoport is. „Külön öröm, hogy az iskola 75 éves fennállásának jubileumán lettünk gazdagabbak a komoly adománnyal, volt Hildes diákok vállalkozásainak felajánlásával” – hangsúlyozta Józsa Tamás, az intézmény igazgatója.

Ezzel a fejlesztéssel az intézmény a duális szemléletű képzésre készül, ahol a cégeket minél intenzívebben igyekeznek bevonni az iskolai képzésbe, az iskolai oktatás pedig a vállalatok igényeit szolgálja ki. A Hildben ilyen szak a magasépítő technikumi képzés, ahol a diákok tervezéssel foglalkoznak, így számukra meghatározóan fontos a 3D-s háttér ismerete.

A számítógépeket Kovács Tamás és Pápai Csaba a Stukkó Építőipari Kft. ügyvezetői adták át Józsa Tamás igazgatónak.

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #Oktatás |