Hirdetés
Felújítás

4,6 milliárdból újítják fel a Prohászkát

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.02.26. 11:47

A Győri Egyházmegye fejlesztési elképzeléseit 2015-2016-ban fogalmazta meg. Az egyházi értékek megóvása, felújítása mellett a gyermekek nevelése és oktatása került elsődleges célként megjelölésre. Ennek szellemében kezdett bele a tervezésekbe, mely 21 helyszínen, 8 oktatási, nevelési intézményt érint.

Hirdetés

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda felújítása kapcsán tartottak sajtótájékoztatót és bejárást február 26-án.

Magyarország Kormányának támogatásával Egyházi és közösségi célú programok és beruházások támogatása céllal a Győri Egyházmegye – amely a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tervezésére, a szükséges hatósági engedélyek beszerzésére, közbeszerzési eljárások lefolytatására, felújítására, és eszközeinek beszerzésére fordítható – 2.449.281.750 Ft támogatásban részesült – hangzott el a tájékoztatón.

Fotó: Marcali Gábor

A tervezés első lépéseként elkészült az a koncepció, amely magába foglalta egy új óvoda építését, az általános iskola és a gimnázium komplex felújítását és függőfolyosóval történő összekötését.

A fejlesztés komplexitása és nagysága újabb források bevonását tette szükségessé, amelyre megoldást nyújtott a Magyarország Kormányának támogatásával megvalósuló Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja.

A programokból további 6 helyszínen is valósul meg oktatási és nevelési intézmények felújítása és új óvodák építése (Győr, Csorna, Komárom, Kapuvár, Sopron, Mosonmagyaróvár).

A közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezővel a szerződéskötésre január 15-én került sor. A szerződés szerint 1141. nap áll rendelkezésére az új óvoda építésére és a komplett felújításra – részletezték a felújítási terveket, melyeknek összköltsége (tartalékkerettel együtt: 4 643 648 028 forint.

Fotó: Marcali Gábor

Az első ütemben az óvoda, a gimnázium és az átkötő folyosó kiépítése, felújítása zajlik majd, a második ütemben az általános iskola belső kialakítását és tetőfelújítását tűzték ki célul a Bástya utcai szárnyban.

Bruttó 300 millió forint jut az intézmény bútorzatának cseréjére, eszközök beszerzésére, és digitális táblák vásárlására.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Hirdetés