Ahol a jótékonykodás örök

11 támogató, 11 tétel a 11. Kantharosz Gálán

P. Csapucha Adrienn O. Jakócs Péter
2023.02.07. 16:39

Az összefogás ereje mindennél fontosabb, erre bizonyíték városunkban a Kantharosz Gála is, melyet 2023-ban immár 11. alkalommal rendeznek meg a Richter Teremben. Idén 11 meghatározó győri és Győr környéki civil szervezet fogott össze, a Győri Filharmonikus Zenekarral és az ország neves borászaival együtt, hogy egy színvonalas est segítségével támogassák a fiatal tehetségeket. A sikerhez persze a rendezvényt támogató vállalatok is hozzájárulnak, idén először már nem csak helyi cégek patronálják a Kantharoszt.

Kiváló hangulat, pompás borok, csodás este, felejthetetlen zenei utazás a Richter Teremben – idén is ezt kínálja a Kantharosz Jótékonysági Gála és Borárverés, melynek sajtótájékoztatóját kedden tartották a szervezők a Városházán.

Az önkormányzat a kezdetek óta a rendezvény mellé állt, és ez idén sem lesz másként. “Kardiológusként jól tudom, hogy a mértékletes, minőségi borfogyasztás jótékony hatással van a szervezetünkre. A minőség pedig a Kantharosz Gálára is igaz, ezen a nagyszerű eseményen összekapcsolódik a kellemes a hasznossal. A mecenatúra napjainkban is jelentős értéket képvisel, így mindenkit arra biztatok, hogy jöjjenek el, támogassák a rendezvényt, és általa a tehetséges fiatalokat” – fogalmazott a találkozón dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Dézsi Csaba András

Mint kiderült, az ötletgazdák idén is óriási lendülettel fogtak bele a szervezésbe, ami részben köszönhető annak is, hogy máig a gála jóvoltából több mint 82 millió forintból sikerült nagy álmokat valóra váltani. “Örömteli, hogy 2023-ra már 11-re nőtt a szervező klubok száma, és ez a szám végigkíséri a 11. gálát, hiszen az esten 11 tétel lesz, amire majd licitálhatnak a résztvevők. A finom és egyedi nedűk mellett, Nagy István agrárminiszter tokaji aszú felajánlása, de Jakabos Zsuzsanna egyik aranyérme is gazdára talál az esten” – árulta el a részleteket Fehér Gábor. A gála főszervezője hozzátette, hogy ezen felajánlások eszmei értéke 5 millió forint, de a pénzügyi támogatások összege is már most meghaladja a 7 millió forintot.

Az országosan is egyedülálló rendezvényen a Győri Filharmonikus Zenekar, Silló István karmester vezénylésével, Szulák Andrea és Nyári Károly közreműködésével világslágereket ad majd elő. A gála házigazdái Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc lesznek.

Fűke Géza

“10 év után úgy éreztük, megújulásra van szükség, és szerettünk volna nagyobb közönséget megszólítani, ám az energiaválság keresztülhúzta a terveinket. Bár a helyszín a régi marad, modernizáltuk a műsort, izgalmas esttel készülünk a közönségnek” – ezt már Fűke Géza mondta a sajtótájékoztatón. A filharmonikusok igazgatója kiemelte, hogy a társulat egyébként is örömmel áll a jó ügyek mellé, úgy érzik, kötelességük, hogy segítsenek. “A szervezők áldozatos munkájának hála, hogy az elmúlt egy évtized alatt egy ilyen színvonalas rendezvény által jótékonykodhattunk” – tette hozzá a direktor.

Tagai István és Ajtay Kálmán

Ugyancsak a szervezők érdeme, hogy idén először már nem csak győri vállalkozások támogatják a nemes kezdeményezést. A budapesti székhelyű Carnet Zrt. is a mecénások sorát erősíti, ráadásul kiemelt főtámogatóként. Az ötletgazdák részéről ugyanakkor ez egyfajta törekvés is, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék az egyedülálló, karitatív akciót, és ezáltal bővítsék a pártfogók népes táborát. “A társadalmi felelősségvállalás fontos a vállalatunk életében, tudjuk, hogy a gyerekekre elköltött minden egyes forint meg fog térülni, ezért folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amikor tudunk valamilyen formában segíteni” – árulta el Ajtay Kálmán, a Carnet Zrt. gazdasági igazgatója.

A Kantharosz Alapítvány és a jótékony borárverésből befolyt összeg támogat minden olyan tevékenységet, amelynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása.

Az idei évre meghirdetett pályázat leadási határideje február 17-e. A pályázat megtalálható a www.kantharoszgala.hu oldalon.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Rádiónk stúdiójába is ellátogattak a szervezők, akikkel Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland beszélgetett:

Korábban a témában: