Még van idő pályázni!

Kantharosz: gála a gyermekek jövőjéért

Győr+ Győr+
2023.02.01. 14:01

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után, idén tavasszal újra megszervezi gáláját a Kantharosz Alapítvány. A rendezvény célja mi más is lehetne, mint a fiatalok segítése. Pályázni még van idő, egészen február 17-ig.

Meghatározó győri és Győr környéki civil szervezetek összefogásával, valamint a város önkormányzatának és a Győri Filharmonikus Zenekarnak a támogatásával, eddig már tíz alkalommal telt meg a Richter Terem adakozni vágyó segítőkkel. Óriási eredmény, hogy a Kantharosz Gála első évtizedében mintegy 83 millió forint gyűlt össze, így az akcióhoz csatlakozók nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy valóra váltsák a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek álmait.

Idén április 13-án kerül sor a méltán népszerű eseményre, ahol ezúttal is többségében minőségi nedűkre licitálhatnak majd a résztvevők. A rendezvényből befolyt összeget idén is jótékony célra ajánlják fel az est megálmodói. Az így nyújtott támogatásra olyan pályázatokat várnak, amelyeknek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása.

Pályázatot nyújthat be minden olyan győri, vagy Győr térségében élő gyermeket nevelő hátrányos helyzetű család, magánszemély vagy közintézmény, alapítvány, civil szervezet, amely a pályázat céljával megegyező tevékenységet folytat. A pályázatonként elnyerhető támogatás összege várhatóan 200.000 és 3.000.000 forint között lesz majd.

A dokumentumokat a Kantharosz Civil Összefogás tagjaiból alakult Bíráló Bizottság az összefogásban résztvevő civil szervezetekkel együtt bírálja el, melynek határideje 2023. február 28-a. A Bíráló Bizottság által támogatásra javasolt, de nem nyertes pályázatok közül a gálán jelenlévő közönség szavazása alapján további pályázat nyerhet támogatást.

A pályázatokat legkésőbb február 17-ig kell benyújtani az infokantharoszgala@gmail.com vagy a Kantharosz Alapítvány címére (9028 Győr, Pattantyús utca 35/D).

A részletes pályázati kiírás ide kattintva olvasható.

Kapcsolódó témák: #Kantharosz | #pályázat | #támogatás |