Változik a zöldrendszámos autók parkolása, és a lakóépületben kialakított üzletek távhőszolgáltatása

Győr+
2022.10.25. 14:21

Szokásos, hóvégi közgyűlést tartottak a Városházán. A kiküldött meghívó 27 napirendi pontot tartalmazott, köztük sok fontos kérdéssel.

Hirdetés

Közel 3 órás volt a közgyűlés október 25-én. Az előzetesen kiküldött meghívó alapján sejteni lehetett, hogy hosszú ülésre számíthatnak a résztvevők, több fontos témában is szavaztak a képviselők. Módosult a változtatási tilalom is (egyes üdülőövezetekre terjesztették ki), valamint Győrszentiván területén egy volt bányát minősítettek át hulladéklerakónak (fontos ugyanakkor megjegyezni: a terület eddig mezőgazdasági besorolású volt, és így működött itt egy bánya). Változik a parkolás a zöld rendszámos járművek számára is; egyre több az ilyen jármű, így a parkolók forgási sebessége lassul.

A nap legjobb hírének nevezte Borsi Róbert képviselő azt a javaslatot, mely szerint azok az egyesületek, üzletek, amelyek lakóépületek aljában vannak, továbbra is lakossági áron kaphatják a távhőt.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatói posztján ismét Kányai Róbert kapott bizalmat.

A közgyűlés második felében kétségtelenül dr. Dézsi Csaba András 35 éves munkaviszonya után járó jubileumi jutalma keltette a legnagyobb érdeklődést. A városvezető kiemelte: nem ő kérte ezt az összeget, és ha jár neki, fel fogja venni. Több képviselő is felszólalt a témában. Kovács Tamás elmondta: utánanézett a törvényi háttérnek, ez az összeg jár a polgármesternek, ő tanárként kapott ugyanilyen jogcímen jutalmat, ennek kifizetése nem lehetőség vagy elismerés, hanem kötelezettség. Glázer Tímea kifejezte: csak akkor támogatná ezt a kifizetést, ha a város jobb anyagi helyzetben van.

Dr. Dézsi Csaba András a képviselőknek egy közleményt olvasott fel, melyet változtatás nélkül közöltünk.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #híradó | #közgyűlés | #önkormányzat | #városháza |