Dr. Dézsi Csaba András polgármester és felesége magánszemélyként történő felajánlása

Győr+ O. Jakócs Péter
2022.10.25. 14:25

Változtatás nélkül közöljük a polgármester közleményét, melyet az október 25-ei közgyűlésen mondott el.

Amikor a feleségemmel a magánvagyonunkból, amiért mindketten keményen megdolgoztunk, valakinek önzetlen segítséget nyújtottunk, eddig mindig megpróbáltunk olyan összeget adni, ami valóban segít egy-egy nehéz élethelyzet megoldásában. Annak ellenére, hogy szinte az egész életünk a nyilvánosság előtt zajlik, az életünknek ezt az „anyagi téren jótékonykodó” részét soha nem vertük nagydobra. Minden esetben az volt a kérésünk az adományozottaktól, hogy ne mondják senkinek, hogy segítettünk. Mert adni így a legjobb.

Tekintettel arra, hogy családunk jelenleg elég nehéz élethelyzetbe került, hiszen feleségem lányánál csaknem egy éve, 30 évesen, a második terhessége 26 hetében nyirokrákot diagnosztizáltak, és azóta már több sugár- és kemoterápiás kezelésen túlesett, szembesültünk azzal a hihetetlenül nehéz és áldozatos munkával, amit a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján az orvosok és az ápolók végeznek. Úgy döntöttünk, hogy valamilyen módon segíteni szeretnénk a munkájukat, nem leplezve azt a mérhetetlen hálát, amit irányukban érzünk. Ahogy eddig, ezt az adományunkat sem szerettük volna a nyilvánosság elé tárni.

Az élet most úgy tűnik, hogy azt követeli, hogy ezt az egy adományunkat a nyilvánosság bevonásával tegyük meg, ezért az érintett alapítványtól elnézést is kérünk.

Ezúton bejelentem, hogy a Judy Rák Közhasznú Alapítvány javára hárommillió forintot ajánlunk fel, mely összeg nagyjából megfelel a 35 éves jubileumi jutalmam adózás utáni nettó összegének. Ez az adomány természetesen független a jutalom átvételétől.

Judy Rák Alapítvány
Minősítése: közhasznú alapítvány
Működési helyszíne: Belgyógyászati és Hematológiai Klinika, 1088 Budapest, Szentkirályi u. 46.
Adószáma: 18243857-1-42 Győr, 2022. október 25.                    

Dr. Dézsi Csaba András
polgármester

Szintén ma a témában:

Kapcsolódó témák: #adomány | #Dr. Dézsi Csaba András | #polgármester |