Ízfaktor – Füstös ízek, omlós húsok, nyári hangulat

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2025.08.14. 19:30

Ezúttal egy igazi amerikai klasszikus kerül a grillrácsra: Hatt Róbert séf az Ízfaktor konyhájában szaftos pulled porkot, azaz tépett sertéshúst készít – lassan sült, füstös, omlós finomságot, amit lehetetlen nem szeretni!

A műsorban megmutatjuk, hogyan lesz tökéletes a hús textúrája, mire kell figyelni a pácolásnál, a sütésnél, és természetesen különleges házi szószokkal, valamint friss, ropogós salátákkal tesszük teljessé az élményt. A pulled pork mellé ugyanis illik valami pikáns, valami savanykás, valami frissítő, amelyekhez szintén adunk ötleteket, recepteket.

Pulled pork burger

Hozzávalók 6 személyre
Tépett húshoz:
Sertéstarja kb. 1.2 kg
Fűszerek ízlés szerint (ajánlott készen kapható pork RUB)
étolaj 0.5 dl

Whiskey-s BBQ Szószhoz:
Barna cukor 8 dkg
Olívaolaj 1 dl
Vöröshagyma 10 dkg
Fokhagyma 2 dkg
Whiskey 1 dl
Passzírozott paradicsom 5 dl

Bors
Füstölt fűszerpaprika 1 dkg
Balzsamecet 0.5 dl
Worcester szósz 0.5 dl
Chili pehely 2 gramm

Coleslaw salátához:
Fejes káposzta 40 dkg
Sárgarépa 10 dkg
Vöröshagyma 8 dkg

Bors
Majonéz kb. 20 dkg
Olívaolaj 0.5 dl
Almaecet 0.5 dl
Koriander kb. 3 dkg

Hamurger bucihoz:
Liszt 60 dkg
Tojás 1 db+ a kenéshez
Só 1 tk.
Olaj 50 ml
Natúr joghurt 10 dkg
Élesztő 25 g
Cukor 2 ek.
Tej 2 dl
Szezámmag

Jégsaláta 30 dkg

Kapcsolódó témák: #ételek | #Ízfaktor | #recept |