Címke: zsidóság
Hirdetés
Szöveg és fotó: Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány 2024.04.22.

„Az ő sorsuk – a mi történelmünk”

Kihirdették a győri és Győr-környéki zsidó helytörténeti diákpályázat díjazottjait. A Zsidók Győri Gyökerei Közhasznú Alapítvány által 2022-ben indított pályázatra 8 győri és Győr-környéki középiskolából 11 háromfős csapat nyújtotta be írásbeli kutatási jelentését és kapcsolódó művészeti alkotását.

Nagy Roland 2024.04.11.

Országos helytörténeti sétaprogram a zsidóság nyomában

Videó-interjús helytörténeti sétaprogram indul huszonhárom magyarországi helyszínen a holokauszt emléknapjához kapcsolódóan április 15-e és április 19-e között, helyi pedagógusokkal és intézményekkel együttműködve. Az esemény a zsidóságuk miatt megbélyegzettek deportálásának 80. évfordulója alkalmából a Zachor Alapítvány által szervezett programsorozat része.

J. K. A. 2024.01.17.

Egy identitáskeresés története

A Kisfaludy Károly könyvtárban mutatta be közelmúltban megjelent kötetét Tornai Péter (Peti-avi). A „Hogyan lettem zsidó” című könyv egy identitás keresés története. Ki vagyok én? A kérdésre adott válasz, vagyis az önazonosság meghatározó jelentőségű a társadalmi szerepünk, önmagunkhoz és a másikhoz való viszonyunk kialakításában. Az identitás nem statikus, egész életünk során folyamatosan alakul, fejlődik.

J. Kovács Andrea 2023.11.21.

Konferencia a zsidóság történetéről

Adalékok a Magyarországi Zsidóság történetéhez címmel rendezett konferenciát a Nyugat-Dunántúli Magyar-Izraeli Baráti Társaság kedden délután.

J. Kovács Andrea 2023.06.06.

A 75 éves Izraelt ünnepelték

Izrael 75 címmel rendezett ünnepséget a Nyugat-Dunántúli Magyar-Izraeli Baráti Társaság az önálló zsidó állam jubileumi évfordulójára.

Földvári Gabriella 2023.06.06.

Szentföldről a Széchenyi térre

Izrael újra megalakulásának 75. évfordulója alkalmából szabadtéri fotókiállítást és emlékünnepséget szervezett a Nyugat-Dunántúli Magyar-Izraeli Baráti Társaság.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.23.

A Hanuka az istenhit és a szabadság ünnepe

Hanuka ünnepe az istenhit és a szabadság ünnepe, erről beszélt a napokban, Győrben tartott rendezvényen dr. Várszegi Asztrik emeritus bencés főapát.

Hirdetés