Címke: WHO Győr
Hirdetés
Győr+ 2024.04.02.

A szűrővizsgálatok fontossága

Az egészség világnapját április 7-én ünnepeljük, amelynek idei témája „Az én egészségem, az én jogom”. A világnaphoz kapcsolódva még jobban próbáljunk meg odafigyelni egészségünkre, járjunk el szűrővizsgálatokra!

Győr+ 2024.01.28.

Rákellenes világnap: Fókuszban az önvizsgálat

Az egészségtudatossághoz szorosan hozzátartozik a szűrővizsgálatokon való részvétel, mivel így idejében felfedezhetőek népegészségügyi szempontból fontos betegségek. Ennek ellenére Magyarországon számos ember veszti életét kezelhető egészségügyi probléma miatt. A rákbetegségek egyharmada megelőzhető lenne, ha az emberek tudják, hogy az önvizsgálat alkalmával mire kell figyelni, és hogyan kell azt elvégezni. A rákellenes világnapot 2000 óta minden év február 4-én tartják.

Győr+ 2024.01.14.

Életmódváltás az ünnepek után

Év elején mindenki fogadalmakat tesz, sokan életmódot szeretnének váltani, egészségesebben étkezni, rendszeresen sportolni, avagy megszabadulni a feles kilóktól. A lelkesedés alább hagyhat, ha akadályok, nehézségek nehezítik a fogadalmak betartását.

Győr+ 2023.10.22.

Egészséges táplálkozással is megelőzhetők betegségek

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás olyan tényező, amellyel számos krónikus vagy súlyos betegség megelőzhető, valamint vitathatatlan a szerepe a testi és lelki egészség, a jó szellemi és fizikai teljesítőképesség megőrzésében és az egészséges öregedésben is.

Győr+ 2023.07.23.

Nyári baleset-megelőzési tippek

Nyakig vagyunk a strandszezonban, ezért hoztunk néhány hasznos gondolatot azoknak, akik vízparti hűsölésre készülnek! A fürdőzés az örömteli pillanatok mellett komoly veszélyeket is hordozhat. Sajnálatos tény, hogy a vakáció ideje alatt megnő a vízi és vízparti balesetek száma, melyek némi odafigyeléssel megelőzhetőek.

Havassy Anna Katalin 2023.05.24.

Ismét meghirdették az „Idősbarát lakásprogramot”

Jó hír, hogy idén is lehetőség van pályázni az „Idősbarát lakásprogramra”, amelynek célja, hogy javítsa a gondozásra, ápolásra szoruló idős emberek lakhatási körülményeit. A pályázat részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Havassy Anna Katalin 2023.05.06.

A győriek egészségéért dolgoznak

Szerencsések vagyunk mi, győriek, mert Guly-Kovács Leventéné WHO-koordinátor vezetésével egy kiváló csapat segíti a városban az egészséget támogató törekvéseket. A WHO Egészséges Városok Programiroda munkatársai fáradhatatlanul dolgoznak értünk, éljünk tehát az általuk nyújtott lehetőségekkel!

Hirdetés