Címke: Vöröskereszt
Hirdetés
Herkely Ákos 2024.01.27.

Magunk közt Kun Szilviával

A mindig tettre kész Kun Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Vöröskereszt vezetője volt Herkely Ákos vendége január 27-én szombaton a Magunk Közt-ben. Az adás már visszahallgatható!

MTI 2023.10.27.

Bejutott a Gázai övezetbe a nemzetközi vöröskereszt

A fegyveres konfliktus kezdete óta először léphetett be a gázai övezetbe pénteken a nemzetközi vöröskereszt orvoscsoportja - közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) helyi vezetője.

Győr+ 2023.06.14.

Ma van a Véradók Világnapja

Június 14-e a Véradók Világnapja. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat köszönti a véradókat, akik önzetlen adományukkal segítik beteg embertársaik felépülését. A két szervezet partnerségben végzett munkája biztosítja, hogy egész évben stabil vérkészlet álljon rendelkezésre hazánkban, amelyhez nélkülözhetetlen a véradók önzetlen adománya.

Győr+ 2023.06.13.

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap

Okostelefon, tablet, laptop – eszközök, amelyek ma már elengedhetetlenek a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, vagy akár a munkakereséshez, a munkavégzéshez is. A szociálisan rászorulók azonban nehéz anyagi körülményeik miatt sok esetben nem rendelkeznek az élethelyzetüknek megfelelő informatikai eszközökkel, szoftverekkel.

Pécskai István 2023.05.25.

A győri Vöröskereszt önkénteseit díjazták

Világnapi ünnepséget tartott a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete a Komédiás étteremben. A Vöröskereszt munkatársai, vezetői, s az önkéntesek emberfeletti munkája miatt fejezték ki hálájukat az illetékesek. Kun Szilvia vármegyei igazgató mellett Széles Sándor főispán és dr. Pergel Elza győri alpolgármester is köszönetet mondott mindazoknak, akik az egészségügy különböző feladatainak ellátásában, köztük a véradások lebonyolításában segédkeznek.

Kárpát Zsolt 2022.12.14.

Megyénk élen jár a véradás szervezésben

A jubiláns megyei és győri véradókat jutalmazta a Magyar Vöröskereszt kedden délután a Richter teremben rendezett ünnepségen. A szervezet a covid miatt 2021-ben személyesen nem tudta megköszöni az önkéntesek tevékenységét, most azonban ismét lehetőség nyílt arra, hogy méltóképpen elismerjék a véradókat.

J. Kovács Andrea 2022.05.12.

A Vöröskereszt Világnapját ünnepelték

A Nemzetközi Vöröskereszt világnapját május 8-án, alapítója, Henry Dunant születésének évfordulóján ünnepeljük. A jeles esemény apropóján a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a Városházán tartott megemlékezést, ahol köszönetet mondtak önkénteseiknek, támogatóiknak, munkatársaiknak. A rendezvényre eljött Kardos István, a Vöröskereszt országos főigazgatója, képviseltették magukat a társszervezetek és az önkormányzatok is.

Földvári Gabriella 2022.03.24.

Szélessávú internettel is segítik a menekülteket

A Zrínyi úti kórház területén kialakított menekült-befogadóhelyen hat cég összefogásával két konténert helyeztek el az adományok tárolására, valamint kiépítették a szélessávú internetet, hogy az itt élők tarthassák a kapcsolatot otthon maradt családtagjaikkal.

MTI 2021.08.31.

A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) keddi tájékoztatása szerint folytatja humanitárius segítségnyújtási tevékenységét Afganisztánban a külföldi csapatok kivonulását és a tálib hatalomátvételt követően.

Hirdetés