Címke: Vöröskereszt
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.12.14.

Megyénk élen jár a véradás szervezésben

A jubiláns megyei és győri véradókat jutalmazta a Magyar Vöröskereszt kedden délután a Richter teremben rendezett ünnepségen. A szervezet a covid miatt 2021-ben személyesen nem tudta megköszöni az önkéntesek tevékenységét, most azonban ismét lehetőség nyílt arra, hogy méltóképpen elismerjék a véradókat.

J. Kovács Andrea 2022.05.12.

A Vöröskereszt Világnapját ünnepelték

A Nemzetközi Vöröskereszt világnapját május 8-án, alapítója, Henry Dunant születésének évfordulóján ünnepeljük. A jeles esemény apropóján a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a Városházán tartott megemlékezést, ahol köszönetet mondtak önkénteseiknek, támogatóiknak, munkatársaiknak. A rendezvényre eljött Kardos István, a Vöröskereszt országos főigazgatója, képviseltették magukat a társszervezetek és az önkormányzatok is.

Földvári Gabriella 2022.03.24.

Szélessávú internettel is segítik a menekülteket

A Zrínyi úti kórház területén kialakított menekült-befogadóhelyen hat cég összefogásával két konténert helyeztek el az adományok tárolására, valamint kiépítették a szélessávú internetet, hogy az itt élők tarthassák a kapcsolatot otthon maradt családtagjaikkal.

MTI 2021.08.31.

A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) keddi tájékoztatása szerint folytatja humanitárius segítségnyújtási tevékenységét Afganisztánban a külföldi csapatok kivonulását és a tálib hatalomátvételt követően.

Hirdetés