Szélessávú internettel is segítik a menekülteket

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.03.24. 11:21

A Zrínyi úti kórház területén kialakított menekült-befogadóhelyen hat cég összefogásával két konténert helyeztek el az adományok tárolására, valamint kiépítették a szélessávú internetet, hogy az itt élők tarthassák a kapcsolatot otthon maradt családtagjaikkal.

Hirdetés

„A háború elől menekültek segítését fontos feladatnak tartjuk, küldtünk tartós élelmiszert, ruha- és tisztálkodási adományokat Kárpátaljára, Záhonyba, és most a győri befogadóhelyet is segítjük” – emelte ki Lipovics Tamás, az Innovatív Group ügyvezetője a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Az adományozásban az Innovatív Group mellett a Patent Csoport, a Büchl Hungria Kft., a HIS-Hungary Kft., a Daru Unió Kft. és az Atlas daru Magyarország Kft. vett részt. A cégcsoport a kezdetektől támogatja a menekültügyet, abban segít, amire szüksége van a karitatív szervezeteknek.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő szerint az együttműködés ismét jelesre vizsgázott Győrben, és kiemelte: „A kormányzat álláspontja az, hogy számunkra a béke a legfontosabb, de amíg tart a háború, addig segítő kezet nyújtunk a hozzánk érkezőknek.”

Szintén az összefogásért mondott köszönetet dr. Pergel Elza alpolgármester, aki hangsúlyozta, most a legfontosabb feladat a gyerekek oktatásának, az óvodai és bölcsődei ellátás megszervezése. „Köszönet mindenkinek, azoknak, akik napról napra fogják a menekültek kezét, azoknak, akik segítenek bennünket a koordinációs munkában, az adományozásban, a meleg étkeztetéssel és mindazzal, amivel biztosítani tudjuk a mindennapi életet a menekültek számára.” – fogalmazott az alpolgármester.

Dr. Tóth Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke arról tájékoztatott, hogy jelenleg 200 menekült van a Zrínyi úti befogadóhelyen, közöttük jelentős számban gyerekek. Az ő foglalkoztatásuk nagyon nagy feladat, az önkéntesek, tanítók, óvónők már foglalkoznak velük és hamarosan az iskolaköteles gyerekek oktatását is megkezdik. Az egészségügyi ellátásban is nagy segítségre szorulnak, négy gyermekháziorvos vállalta, hogy megkezdik a beoltásukat.

Galéria: O. Jakócs Péter

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #menekültek | #Vöröskereszt |