A győri Vöröskereszt önkénteseit díjazták

Pécskai István Mekliz Fotó, Kasza Fruzsina
2023.05.25. 19:20

Világnapi ünnepséget tartott a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete a Komédiás étteremben. A Vöröskereszt munkatársai, vezetői, s az önkéntesek emberfeletti munkája miatt fejezték ki hálájukat az illetékesek. Kun Szilvia vármegyei igazgató mellett Széles Sándor főispán és dr. Pergel Elza győri alpolgármester is köszönetet mondott mindazoknak, akik az egészségügy különböző feladatainak ellátásában, köztük a véradások lebonyolításában segédkeznek.

,,Minden olyan szervezetet, amelyik segítséget nyújt az embereknek, a legnagyobb szeretettel fogadjuk, és támogatjuk. A mostani esemény egy összefoglalása annak az időszaknak, amikor az Ukrajnából menekülteket segítettük közösen. Ide tartoznak az önkormányzatok, a civil szervezetek, a különféle egyesületek, segélyszervezetek és az egyéb hivatali szervek. Köszönetet szeretnék mondani a magánszemélyeknek is, akik a munkájuk és a családjuk mellett fogták magukat, összepakoltak, és jöttek segíteni, élelmiszereket és ruhákat hoztak a menekülteknek. Támogatták a kismamákat, ápolták az időseket, játszottak a gyerekekkel. Hálás vagyok a Vöröskeresztnek, köszönjük az áldozatos munkát” – fogalmazott dr. Pergel Elza.

Az eseményen Vöröskereszt tevékenységért kitüntetés aranyfokozatot kapott a fertődi Dori-Horváth Márta. Ugyanezen elismerés ezüstfokozatát adták a püski Czafikné Karsai Márta, bronzban részesült Bertalanné Duskievicz Beáta (Kisbodak), Kun Anna Terézia (Győr) és Koroknai Jánosné (Répcevis). Vöröskereszt tevékenységért dicsérő oklevelet adtak át Gráfi Józsefné (Öttevény) és Fertőszentmiklós város önkormányzata számára.

,,A vármegyei Vöröskereszt vezetői és önkéntesei mindig tudják, kinek, mikor és hogyan kell segíteni. Csak elismeréssel lehet beszélni a munkájukról. Arra kérem őket, áldozatos tevékenységüket folytassák tisztességgel és becsülettel. Minden, amit tesznek, szívből jön. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakhoz, hálásak vagyunk nekik” – mondta Széles Sándor.

Galéria: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #díjak | #Győr | #híradó | #világnap | #Vöröskereszt |