Címke: víz világnapja
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2023.03.22.

Víz Világnapja: mindenkinek van tennivalója

Az idei Víz Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban, hangzott el a Víz Világnapja alkalmából, Győrben tartott megemlékezésen is. A folyók városában szokás szerint az 1954-es árvízi emlékműnél tisztelegtek és koszorúztak, többek között a város, az ÉDUVIZIG, a Pannon-Víz és a Hild Technikum képviselői.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.22.

„Vizes” bemutató az iskolásoknak

Vizes roadshow zajlik ezen a héten győri és Győr környéki általános iskolákban, a vízügyi igazgatóság, a Pannon-Víz és a győri Hild József Technikum együttműködésében. A különböző területeken dolgozó szakemberek nem csak elméletben, de gyakorlatban is bemutatják a diákoknak, hogyan dolgoznak a vízzel, mit csinálnak nap, mint nap és hogyan tesznek közösen a felelős vízgazdálkodás és vízfelhasználás érdekében. Szerdán a szentiváni Szent Benedek Általános Iskolában zajlottak látványos bemutatók.

Győr+ | Illusztráció: Pixabay 2023.03.09.

Gleccserek, a Föld hőmérői

A Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Győri Területi Szervezete és a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottság Vízgazdálkodási Munkabizottsága a Víz Világnapja alkalmából ünnepi előadóülést szervez "Gleccserek, a Föld hőmérői" címmel, dr. Juhász Árpád geológus előadásában.

Győr+ 2022.04.11.

Továbbra is Rácz Attila a Pannon-Víz vezérigazgatója

A Pannon-Víz Zrt. nemrégiben tartotta közgyűlését, melyen a társaság részvényesei új összetételű igazgatóságot és felügyelőbizottságot választottak, valamint elfogadták a társaság 2021. évi beszámolóját.

Győr+ Rádió 2022.03.22.

A vizet és a sikereket is ünnepli a Pannon-Víz

1992 óta március 22. a Víz világnapja. Ennek apropóján országszerte rendeznek programokat, felhívva a figyelmet vizeink védelmére, és a megfelelő folyadékbevitelre is. Mindkettő szóba került ma a Győr+Reggeliben.

Ficsór Dávid 2022.03.22.

Két év után tartottak Víz világnapi rendezvényeket

A Víz Világnapját ünnepeljük minden év március 22-én, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére

Hirdetés