Víz Világnapja: mindenkinek van tennivalója

Zombai-Kovács Ákos Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.22. 12:47

Az idei Víz Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban, hangzott el a Víz Világnapja alkalmából, Győrben tartott megemlékezésen is. A folyók városában szokás szerint az 1954-es árvízi emlékműnél tisztelegtek és koszorúztak, többek között a város, az ÉDUVIZIG, a Pannon-Víz és a Hild Technikum képviselői.

A Nagybácsai Óvoda Bóbita Tagóvodájának apróságai mutattak be aranyos kis műsort a Víz Világnapja alkalmából. A folyók városában szokás szerint az 1954-es árvízi emlékműnél hajtottak fejet és koszorúztak az érintett szervezetek.

A megemlékezésen az ÉDUVIZIG műszaki igazgatóhelyettese azt mondta, az egyénnek óriási felelőssége van a mostani kritikus időszakban. „Az egyénnek, de a területen érintett szervezeteknek is óriási felelőssége van, mert rengeteg ember nem jut napi szinten vízhez a világban, nálunk, idehaza szerencsére sokkal jobb a helyzet, de a felelős vízgazdálkodás feltételeinek megteremtése is komoly kihívás” – mondta Sütheő László.

Sütheő László

A szakember arról is beszélt, hogy a város, a vízügyi igazgatóság és a Pannon-Víz is sokat tett és tesz is azért, hogy a győriek és a környékbeliek valóban élvezhessék a vizet és a vízpartokat.

„A város, a Pannon-Víz, az ÉDUVIZIG, de a Hild Technikum is rengeteget tett és tesz is folyamatosan azért, hogy a győriek és a Győr környékiek hozzáférjenek a vizekhez és használni is tudják azokat, ez a munka a jövőben is folytatódik, hiszen együtt, közösen még hatékonyabban tudunk tenni a vízkészletek megőrzéséért” – tette hozzá a műszaki igazgatóhelyettes.

A beszédet követően a város, az érintett szervezetek és civilek helyezték el az emlékezés koszorúit és hajtottak fejet a révfalui árvízi emlékműnél.

Kapcsolódó témák: #Győr | #megemlékezés | #víz világnapja |