„Vizes” bemutató az iskolásoknak

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.03.22. 12:14

Vizes roadshow zajlik ezen a héten győri és Győr környéki általános iskolákban, a vízügyi igazgatóság, a Pannon-Víz és a győri Hild József Technikum együttműködésében. A különböző területeken dolgozó szakemberek nem csak elméletben, de gyakorlatban is bemutatják a diákoknak, hogyan dolgoznak a vízzel, mit csinálnak nap, mint nap és hogyan tesznek közösen a felelős vízgazdálkodás és vízfelhasználás érdekében. Szerdán a szentiváni Szent Benedek Általános Iskolában zajlottak látványos bemutatók.

Az ÉDUVIZIG munkatársai mutatták be a szentiváni iskolásoknak, hogyan kell megtölteni és szabályszerűen elhelyezni a homokzsákokat. Baj esetén, ezek a mozdulatok nagyon fontosak, nem árt, ha már gyerekkorban beidegződnek. Erről szól a mostani vizes roadshow is egész héten, amikor a különböző szervezetek szakemberei iskolákban mutatják be, mivel foglalkoznak a mindennapokban.

„A Víz Világnapjához kapcsolódva találtuk ki és szerveztük meg ezt a vizes roadshow-t, jártunk már Kisbajcson, ma Győrszentivánon, a Szent Benedek Általános Iskolában tartunk előadásokat és gyakorlati bemutatókat, ahol a fiatalokat bepillantást nyerhetnek abba, amit a területen dolgozó szakemberek nap, mint nap csinálnak” – mondta Józsa Tamás.

Az iskola tornatermében különböző állomásokon, különböző munkafolyamatokat mutattak be a szakemberek a fiataloknak. Az igazgató szerint a tudásbővítésen kívül az utánpótlás biztosítása is célja lehet a mostani, Víz Világnapi roadshow-nak.

„Egyrészt szeretnénk bővíteni az általános iskolások tudását, másrészt az ilyen alkalmak egyfajta utánpótlásképzést is biztosítanak, hiszen sokszor fordul elő, hogy éppen azok a fiatalok jelentkeznek hozzánk, a Hildbe, vagy dolgoznak majd a Pannon-Víznél, esetleg az ÉDUVIZIG-nél, akik itt szerettek vagy szeretnek bele a vizes területbe” – tette hozzá a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum igazgatója.

A vizes roadshow Győrszentiván után csütörtökön a Tulipános Iskolában, majd pénteken a péri Öveges Iskolában folytatódik.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #iskolák | #víz világnapja |