Címke: vírus
Hirdetés
Győr+ 2024.03.22.

Látogatási tilalmat rendeltek el a győri kórház egyik osztályán

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház III. Belgyógyászat - Immunnephrológia és Hypertonia Osztályán a calicivírus fertőzés okozta megbetegedések számának emelkedés miatt rendelték el a látogatási tilalmat, március 21-től kezdődően határozatlan időre.

Győr+ 2024.02.29.

Sok a lepkehimlős beteg

Az elmúlt időszakban Győrben is gyakran előfordult a lepkehimlő vagy pillangóvírus néven ismert gyermekbetegség.

Zombai-Kovács Ákos 2023.11.16.

“Robban” a vitaminbomba

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.11.15.

Vírus van, járvány nincs Győrben

A novemberben szokásoshoz képest jóval több a beteg Győrben, erről a város egyik jónevű gyermek háziorvosa számolt be a Győr+ Médiának. Dr. Schmidt Péter tapasztalatai szerint főleg kisgyerekek és iskolások betegszenek meg, a legfőbb tünetek pedig a hörgő- és torokgyulladás, illetve az orrfolyás és a láz. A doktor szerint mindenképpen érdemes elmenni orvoshoz, ha nem érezzük jól magunkat, ráadásul a Covid is támad, igaz nem olyan mértékben, mint korábban.

Győr+ 2023.01.16.

Vége a szünetnek, támadnak a vírusok

Jót tett a téli szünet és a karácsony a betegségeknek. A legtöbben családjukkal töltötték az időt, így a vírusok nem tudtak úgy terjedni, mint a munkahelyi, iskolai, óvodai vagy bölcsődei közösségekben a gyermekgyógyász szerint.

MTI 2022.09.06.

Szeptember 12-ig kérhető a HPV elleni védőoltás

Az idei tanévben is kérhetik a szülők a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást a hetedikes lányoknak és fiúknak - ismertette a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

MTI 2022.08.25.

Egy éven belül lehet védőoltás az RSV ellen

Az évente világszerte több mint százezer gyermek halálát okozó légúti vírus, az RSV ellen fejlesztett ki védőoltást egy ausztrál kutatócsoport. A kutatók szerint a vakcina egy éven belül piacra kerülhet.

Németh Boglárka 2022.08.09.

A legkisebbeket támadja a kéz-láb-száj vírus

Bár nyáron a gyermekek többsége nem jár óvodába és iskolába a különböző betegségek és vírusok nem mentek szünidőre. A kánikulában is jócskán akad dolga Dr. Muzsay Géza, gyermekgyógyász szakorvosnak. A doktor előre megbeszélt időpontban fogadja a betegeit, akik közül a legtöbben jelenleg az ún. kéz-láb-száj vírusban szenvednek. A betegség a bölcsikben és az ovikban terjed, kiütésekkel és enyhe lázzal jár, de gyakoriak a hasmenéses-hányásos megbetegedések is. A gyermekgyógyász figyelmeztet: a koronavírus is folyamatosan jelen van, amely ellen a legjobb védekezési módszer továbbra is az oltás. 

MTI 2021.12.08.

Ez a vírus okoz tömeges megbetegedést a kisgyerekek körében

Idén a légúti óriássejtes vírus (RSV) okoz tömeges megbetegedést a kétévesnél fiatalabb gyerekek körében, a Semmelweis Egyetemen (SE) az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a légúti tünetekkel kezelt kisgyerekek száma - közölte Szabó Attila, az SE Klinikai Központ gyermekgyógyász elnöke.

Hirdetés