Címke: Vaskakas Bábszínház
Hirdetés
Farkas Mónika 2023.11.22.

Kizárólag az utókor számára

A zseniális szerző, Janikovszky Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.11.21.

Koncertszínházi előadás készül Rab Viki dalaiból

Azt mindenki tudja, hogy Győr már elképzelhetetlen a Vaskakas Bábszínház nélkül. Azt viszont még nem tudja mindenki, hogy a Vaskakas Bábszínház elképzelhetetlen Rab Viki nélkül. Negyed évszázada már annak, hogy Viki belépett a bábszínház kapuján, és szerepeivel, személyiségével, odaadásával, de leginkább felejthetetlen dalaival örökre beírta magát a Vaskakas történelmébe.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.15.

Súlyos ár a szerelemért

Hans Christian Andersen 1831-ben megjelent örök érvényű, szívbemarkoló meséjéből, A kis hableányból készült már balett és megannyi rajzfilm, a napokban pedig a Vaskakas Bábszínház tűzte műsorára a világhírű, szerelmes történetet.

Bajzát Zsuzsi 2023.09.28.

Kishableányos premier a Vaskakas Bábszínházban

Mindenki ismeri a kishableány történetét, de vajon tudjuk milyen volt az eredeti mese? Andersen klasszikusa a világirodalom egyik legszebb szerelmi sztorija, egy mese két világ – a föld és a tenger – találkozásáról, az önfeláldozásról, a bátorságról, a vágyakozás erejéről.

Győr+ 2023.09.05.

Elindult az évad, mesére hív a Kakas!

Szeptember 4-én hivatalosan is megnyitotta a Vaskakas a 2023/24-es évadát! A bábszínház új tagokkal és új bemutatókkal örvendezteti meg a nézőket.

Győr+ 2023.07.07.

Évadzáró a Vaskakasban!

A 16. Győrkőcfesztivál sikeres lebonyolítása után bezárta a 2022/23-as évadját a Vaskakas Bábszínház.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.29.

Szárnyaljunk az égig, megéri győrkőcnek lenni!

Pénteken a kulcsátadási ceremóniát követően birtokba veszik kicsik és nagyok a várost, hiszen elstartol Közép-Európa legnagyobb gyerekbulija. A 16. Győrkőcfesztiválra az önkormányzat és az „örökbefogadók” jelentős támogatásával hónapok óta készül a Vaskakas Bábszínház társulata, hogy 10 helyszínen 1000 programmal kápráztassák el a mesés birodalomba látogatókat. Zsebpénz persze ezúttal sem kell, hisz ingyen van, szárnyaljunk az égig 2023-ban!

Győr+ 2023.06.28.

Robogj haza vonattal a Győrkőcről!

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek, ezáltal a meglévő diákkezdeményhez képest is féláron biztosítva az utazásukat (mindkét irányban azonos járattípust (személyvonat vagy IC) választva).

P. Csapucha Adrienn 2023.06.23.

Pillangós pompába öltözik GYŐRkőcváros

Izgatottan számolják a napokat a gyerekek, hogy mennyit kell még aludni a 16. Győrkőcfesztiválig. Nem kevésbé izgatottan készülnek maguk a szervezők, a Vaskakas Bábszínház csapata a rendezvény jegyében szárnyal, már pénteken elkezdték díszíteni a belváros utcáit. Idén a pillangók, a repülés kapja a főszerepet.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.21.

Pillangókkal is szárnyalhatunk a Győrkőcfesztiválon

Csodálatos dzsungeli környezetben, könnyed hangulatban, az elvarázsolt Bartók teremben tartotta a 16. Győrkőcfesztivál sajtótájékoztatóját a Vaskakas Bábszínház. A résztvevőket Kocsis Rozi mellett dr. Dézsi Csaba András és dr. Pergel Elza is köszöntötte. Mint kiderült, az önkormányzat 65 millió forinttal támogatja a mesés zsongást, ahol 10 helyszínen 1000 program várja majd az ifjúságot.

Hirdetés