Címke: Vaskakas Bábszínház
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.04.25.

Mindent legyőzhet a szerelem ereje

A varázstalan embervilág és a mágikus tündérföld ősidők óta szemben áll egymással. Legyőzheti-e egy szerelem az évszázados viszályt? Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul? Erre is keresi a választ Tengely Gábor rendezésében a Vaskakas Bábszínház új darabja, melynek címszereplőit, Bánky Sárát és Urszinyi Ádámot faggattuk arról, milyen tanulságokat tár elénk a történet…

P. Csapucha Adrienn 2024.02.06.

A népmesék bűvöletében díjnyertes darabok születnek

Egymást követő két hétvégén is premiert ünnepel a Vaskakas Bábszínház. A társulat által meghirdetett Táltos Program részeként vendégrendezők víziói, álmai kelnek életre a színpadon, olyan csodálatos népmesék mint A szomorú királykisasszony és A tojásból teremtett leány. Ott voltunk a főpróbákon és mi már megelőlegeztük az elismeréseket, szerintünk díjnyertes darabok születtek.

Csollán Tamara 2024.01.21.

Koncertszínház és díjátadó a Vaskakas Bábszínházban

Nem mindennapi élményben lehetett része szombaton a Vaskakas Bábszínház közönségének. Rab Viki koncertszínházzal kedveskedett mindazon felnőtteknek, akik szívesen kalandoznak a bábszínházi dalok világában. Az eseményen díjátadóra is sor került: a győri városháza ezüst emlékérmét dr. Dézsi Csaba András polgármester nyújtotta át a művésznek.

Bajzát Zsuzsi 2024.01.16.

Múlt, jelen és jövő a színpadon

Habár egy hölgy korát nem illik emlegetni, de a kerek évfordulók felett talán szemet tud hunyni mindenki. Pláne akkor, ha két különleges dolog is tartozik hozzá. Rab Viki, habár jó pár évet letagadhatna, 2024-ben tölti az 50-et, így hivatalosan is életének felét a Vaskakas Bábszínházban töltötte. Ennek bizony kijár az ünneplés.

Havassy Anna Katalin 2024.01.14.

Kihagyhatatlan dalok a bábszínházból

Ha bábszínház, akkor Vaskakas; ha Vaskakas és dalok, akkor Rab Viki. Összefonódva alkotnak ők már immár huszonöt éve, s ebből a kapcsolatból most ismét kihagyhatatlan csodák születtek: két izgalmas koncertszínházi utazás, egy hétvégébe foglalva.

Ficsór Dávid 2024.01.08.

Szárnyalt a Vaskakas

„Csodálatos évet zártunk, attól függetlenül, hogy voltak nehézségek.” – ezt mondta a Győr+ Médiának a Vaskakas Bábszínház igazgatója.

Farkas Mónika 2023.12.20.

Félidő

A Vaskakas Bábszínház kitűnő művésze, Rab Viki huszonöt évvel ezelőtt lépett be a csodás intézmény kapuján. Szerepeivel, személyiségével, odaadásával, de leginkább felejthetetlen dalaival örökre beírta magát az együttes történetébe.

Hirdetés