Szülőként is szerettük a Győrkőcöt!

Németh Boglárka, P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.07.07. 16:18

Muszáj megőrizni gyermeki mivoltunkat. Sok nevetéssel, bohóckodással és a Győrkőcfesztivállal, mely tizenhetedszer is nagyot szólt. Kreatívak lehettünk és a kicsik mellett mi felnőttek is különlegesnek érezhettük magunkat. Nem röstelltünk szóba elegyedni anyukákkal és apukákkal, a vidám ifjúsággal, hisz kíváncsiak voltunk rá, kinek mit jelentett az idei mesés mulatság.

A kánikulában is öröm volt időzni a színesebbnél-színesebb helyszíneken, kikapcsolódni, új tudásra szert tenni, kézműves tehetségünket kibontakoztatni.

Miközben néztem a kislányom és a kisfiam boldog arcát én is töltődtem és ezerszer is hálás voltam a Vaskakas Bábszínház szenzációs csapatának, akik 2024-ben is földöntúli fesztivált varázsoltak a gyönyörű belváros egyébként is káprázatos miliőjébe. Győriek és messziről érkezett kalandorok együtt vetették bele magukat a 10 helyszín 1000 programjába.

„Nem először hoztak el anyáék, és szerintem nem is utoljára, sőt én jövőre is kipróbálnám, mert nagyon szupi, legszívesebben mindent megnéznék, na de az olyan nehéz, mert annyi sok minden van itt Győrben. Most kövekből készítettem képeket, szerintem szép lett” – mesélte lelkesen Kőszegi Réka, akit kistesója Noémi is elkísért, s cserfesen azt mondta a Győr+ Médiának, hogy ő is imádja a fesztivált, kiváltképp azt nyomkodós „izét”.

Az édesapák is jól bírták a strapát, Balogh Balázs feleségével és csodás iker csöppségeivel érkezett a Győrkőcre. „Harmadszorra vagyunk itt, minden évben nagyon szerettük és azt láttuk, hogy a gyerekeket a játékok jó értelemben vett egyszerűsége vonzza és az, hogy igazán szabadjára engedhetik a fantáziájukat. Mivel még kicsik a csemetéink, ezért egy napközbeni alvást be szoktunk iktatni, de minden délután visszatérünk, ki nem hagynánk semmit a rendezvényen, mindent kipróbálunk” – árulta el nevetve stábunknak az apuka.

„Itt lakunk a Belvárosban, a zenei, néptáncos mulatság az, ami a legjobban érdekli a kis családunkat, de tulajdonképpen olyan széles a kínálat, hogy nem győzünk választani az események közül. Győriként ez alapprogram” – ezt már a gyakorlott anyuka, Győrig Henrietta nyilatkozta miközben keresztül-kasul jártuk Mesevárost.

Na persze nagymamák véleményére is kíváncsiak voltunk. „Nem is tudom már megmondani, mikor voltam elsőbálozó a Győrkőcön, a legnagyobb unokánk 12 éves, minden évben itt a helyünk, nagyon szeretik a gyerekek és őszintén bevallom, én is. Személyes kedvencem a felhőlövős repülőgép és a Futura Doboz, de az élményműhely is a favoritok között van” – hangsúlyozta a fiatalos nagyi, Sándor Éva.

A 17. Győrkőcfesztivál a finiséhez érkezett, de az élmények örökké velünk maradnak, és már most készülhetünk a következő kalandra, hiszen jövőre is biztosan lesz Győrkőcfesztivál, sok meglepetéssel és új tematikával, na meg persze a bábszínház csodacsapatával.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győrkőcfesztivál | #Vaskakas Bábszínház |