Valósággá vált varázslat

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.07.06. 15:50

Csípj meg és mondd, hogy álmodom! De hisz ez a valóság, csak minden olyan csodálatos! - kezdődhetne így is a mesénk, mely ezen a hétvégén éppen Győrben játszódik. Mámorító meglepetések várják az ifjú fesztiválozókat a 17. Győrkőcfesztiválra, csupa bűbáj, csupa kaland, különleges játékok, kézműves-foglalkozások... Tovább is van, mondjuk még? Mondjuk és mutatjuk, hisz fotósunk is folyamatosan járja a belvárost.

Minden kétséget kizáróan sikerült a pénteki varázslat, és a kulcsátadási ceremóniát követően nemcsak a városháza változott mesekastéllyá, de egész Győrt beborította a vízi élőlények mágikus világa, mintha nem is a Föld nevű bolygón járnánk, sokkal inkább egy gigantikus gyermekparadicsomban. Egy helyen, melynek minden szegletét kötelező felfedezni. 

Győrkőcfaluban és Mesevárosban előadást előadás követ, miközben az Artiskids-el belemerülhetünk Leonardo da Vinci, Monet vagy éppen Pablo Picasso művészetébe. A Süllyesztőben egy vízzel teli akvárium és a szabadságérzet került terítékre, de sokakat vonz a színes kövekkel tarkított Vízválasztó is.

A diafilmvetítés családi élménye sem maradhat el a kavalkádon, a FotóZoo-ban pedig egy pillanat alatt balerinává, cirkuszigazgatóvá, oroszlánszelídítővé válhatunk. 

Na és azt tudod, mi az az Igéző-Benéző Verskukker? Ugye nem? Akkor rohanj a Radó-szigetre. És ha igazán érdekel az irodalom, a Mesekvízben a mesetudásról, a MeseErdő nyomozójátékában mesedetektív-ismereteitekről adhattok számot, ugyancsak a Radón.

Közben a kánikulában hullámzik a Széchenyi tér, Tudós kikötővé változtak a várágyúk, a Dunakapu téren pedig csak tovább okosodhatunk. A Vaskakas Bábszínház ezúttal is gondolt a legkisebbekre, Huple a mi jó barátunk! érzékenyítő, mozgásfejlesztő kalandparkkal várja a bébiket. 

Se szeri, se száma a programoknak, melyek egészen vasárnap estig kínálnak felejthetetlen, fantasztikus és fantörpikus foglalkozásokat. Jövünk még beszámolóval, addig is merüljetek el a Győrkőc üdítő élményeiben!

Galéria: Ács Tamás