Hirdetés
Címke: vállalkozás
Hirdetés
Győr+ 2022.06.24.

Közel száz vállalkozás csatlakozott már a Területi Innovációs Platformhoz

A győri Széchenyi István Egyetem nem csupán összekötő feladatokat lát el a Területi Innovációs Platformhoz csatlakozó szereplők között, de katalizátorszerepet is vállal a kutatás, a fejlesztés és az innováció területén. Az intézmény laborlátogatásokon mutatja be azt az infrastruktúrát, amelynek révén korszerű szolgáltatásokat tud nyújtani a vállalati partnereinek. A program sikerességét mutatja, hogy a 2019-es indulás óta közel száz vállalkozás csatlakozott a platformhoz, amely a térség gazdasági fejlődéséhez, versenyképességének növeléséhez is hozzájárul.

Győr+ 2022.06.15.

Az ötlettől a vállalkozásig segíti a hallgatók útját az egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem kezdetektől tagja a Hungarian Startup University programnak, amelynek keretében a fiatalok a jövő vállalkozásait tervezhetik meg. A legutóbbi kurzust lezáró rendezvényen az intézmény hallgatóinak 22 projektötlete mutatkozott be.

MTI 2022.05.13.

Egyre többen vállalkoznak

Már több mint 608 ezerre nőtt az egyéni vállalkozók száma. A kedvező adózás, az egyszerű szabályok és a rugalmasság miatt egyre népszerűbb az egyéni vállalkozás, a katások több mint 90 százaléka is ezt a vállalkozási formát választja - tájékoztatott a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Kárpát Zsolt 2022.04.20.

Hetven milliárd forint támogatás vállalkozásoknak

Országosan összesen 70 milliárd, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 3,64 milliárd forint keretösszeg áll a vállalkozók rendelkezésére, ami munkahelyi képzésre fordítható. A projekt nyitórendezvényét szerdán a megyei kormányhivatalban tartották meg, ahol elhangzott, a pályázatokat augusztus 31-ig nyújthatják be a vállalkozások. A támogatást meghirdető Innovációs és Technológiai Minisztérium célja, hogy növelje a hazai cégek termelékenységét.

MTI 2022.03.16.

Továbbra is munkaerőhiányra számítanak a vállalkozások

Továbbra is munkaerőhiányra számít a vállalkozások többsége, nagy részük szerint még súlyosabb is lesz a helyzet - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) az MTI-vel szerdán.

P. Csapucha Adrienn 2022.03.08.

A nagybetűs NŐ, aki vállalkozóként is önazonos!

„Olyan semmilyen vagyok!” – vallotta magáról pályája kezdetén, miközben egy igazán szerethető személyiség, nyíltsága, közvetlensége magával ragadó, ahogy természetes szépsége is. Imádja nőiességét, annak minden velejárójával, ráadásul üzletasszonyként is megállja a helyét, ennek pedig egy titka van, ahogy a színpadon műsorvezetőként, úgy az életben vállalkozóként is önazonos tud maradni. Március 8-án, nőnapon Ördög Nóra vendégeskedett a kamara székházában.

Ficsór Dávid 2022.03.01.

Gazdasági évadnyitót tartott a Kamara

Kedden rendezte hagyományos Gazdasági Évnyitóját a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A nagyszabású esemény idén nem csupán megyei, hanem regionális szintű volt, hiszen hét megye kilenc kamarája vett részt rajta.

Győr+ 2022.02.17.

Fontos dátumok közelednek a céges adózásban

Két fontos adókötelezettség teljesítésének is február 25-e a határideje, és mindkettő elmulasztása bírságot vonhat maga után ‒ hívta fel az érintett vállalkozások figyelmét Dr. Mucsi-Szabó Brigitta, szakértő. Ezen határidőig kell teljesíteniük áfakötelezettségüket az éves bevallási gyakoriságú adóalanyoknak, de a rehabilitációs hozzájárulás különbözetét is február 25-ig kell átutalni, ha a befizetett előlegek összege az éves hozzájárulásnál kevesebb.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat