Címke: távközlés
Hirdetés
Győr+ 2024.02.26.

Mérőléghajót terveztek: országos sikert arattak a győri hallgatók

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

Győr+ 2022.11.11.

A távközlés evolúciójáról beszélt dr. Vári Péter

Itt az Alumni Talk podcast legújabb epizódja, amelyből kiderül, igaz-e, hogy egy fűszállal is lehet rádióadást befogni, működnek-e még a telefonfülkék, és vajon mi lehet a következő lépcsőfok a távközlés evolúciójában. Mindezekről dr. Vári Péter Széchenyi alumnival, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műszaki főigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Győr+ 2022.10.03.

Föld hívja Holdat – fantasztikus kísérlet az egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Honfy József Rádióamatőr Klubja megalakulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél messzebb élő rádióamatőrökkel vegyék fel a kapcsolatot rádióhullámok segítségével. A hallgatók legutóbb nem kisebb kísérletre vállalkoztak, minthogy távoli országokat a Holdon keresztül érjenek el.

MTI 2022.07.05.

Hétfőtől nem működnek a Vodafone ügyfélszolgálati rendszerei

Nem működnek a Vodafone ügyfélszolgálatai az értékesítési és ügyfélszolgálati rendszerek informatikai átállása miatt július 11-16. között , az otthoni és mobil alapszolgáltatások azonban akkor is zavartalanul elérhetők lesznek - közölte a vállalat az MTI-vel.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.19.

A Távközlés Világnapját ünnepelték Győrben

A járvány és az orosz-ukrán háború is megmutatta, hogy egy ország működőképességéhez korszerű hírközlésre van szükség, hangzott el a Távközlés Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A győri Széchenyi István Egyetemen tisztelegtek a világnap előtt, ahol a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azt mondta, jó, hogy fiatalok szervezték a programot, mert a hír- és távközlésben is övék a jövő. A világnap alkalmából adták át a dr. Magyari Endre-díjakat és most először a Pro Meteorológia plakettet is.

Hirdetés