Hirdetés
Széchenyi Egyetem

A Távközlés Világnapját ünnepelték Győrben

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Zombai-Kovács Ákos
2022.05.19. 11:51

A járvány és az orosz-ukrán háború is megmutatta, hogy egy ország működőképességéhez korszerű hírközlésre van szükség, hangzott el a Távközlés Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A győri Széchenyi István Egyetemen tisztelegtek a világnap előtt, ahol a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azt mondta, jó, hogy fiatalok szervezték a programot, mert a hír- és távközlésben is övék a jövő. A világnap alkalmából adták át a dr. Magyari Endre-díjakat és most először a Pro Meteorológia plakettet is.

Hirdetés

Szinte teljesen megtelt az egyetem D1-es előadója, amit ezúttal táv- és hírközlési szakemberek töltöttek meg. Ezúttal is jelenlétben tudták ünnepelni a Távközlés Világnapját, melynek apropóján a Széchenyi rektora azt mondta, a győri egyetem egyik zászlóshajója a gyakorlatorientált távközlési képzés.

Dr. Baranyi Péter (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Egyetemünk képzésében zászlóshajó szerepet tölt be a gyakorlatorientált távközlési képzés, folyamatosan fejlődik ez a terület és a körülményeink is folyamatosan javulnak ezen a területen” – mondta köszöntőjében dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Hirdetés

Az NMHH elnöke is köszöntötte a világnapi rendezvény résztvevőit. dr. Koltay András kiemelte, a járvány és a háború is megmutatta, hogy az állam nem vonulhat ki a hírközlésből és azt is, hogy egy ország működőképességéhez elengedhetetlen a korszerű hírközlés.

A járvány és a háború is megmutatta, hogy egy ország működőképességéhez fontos a korszerű hírközlés, a szférából pedig az állam nem vonulhat ki” – fogalmazott az NMHH elnöke.

Dr. Koltay András (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

„Az 5G hálózat kiépítése folyamatos idehaza, mint ahogy a „zöld” célok megvalósítása is prioritás Magyarországon, mind a táv-, mind pedig a hírközlés területén” – emelte ki dr. Koltay András. „A Széchenyi Egyetem kiemelt partnerük céljaink megvalósításában, ezt a világnapi rendezvényt pedig a hallgatókkal közösen szerveztük, ami azért is jó, mert ők a jövőt jelentik számunkra” – foglalta össze gondolatait az NMHH első embere.

A köszöntőket követően adták át a dr. Magyari Endre díjakat, amit idén Tomka Péter mérésügyi szakértő és Gáspár Ernő mérésügyi csoportvezető vehettek át, mindketten 40 évet dolgoztak saját szakterületükön, nem is akár milyen eredményekkel. Ezt követően TDK-s különdíjak találtak gazdára, az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetője pedig Pro Meteorológia emlékplakettet adott át dr. Vári Péternek, az NMHH főigazgató-helyettesének.

Kapcsolódó témák: #Győr | #távközlés | #világnap |
likeold
a fb oldalunkat