Címke: táplálkozás
Hirdetés
Győr+ 2022.10.09.

Káros-e a mikrohullámú sütőben történő főzés?

Amióta széles körben használják a konyhában a mikrohullámú sütőt, sokan gyanakszanak arra, hogy a sütő által kibocsátott sugárzás elpusztíthatja az élelmiszerekben és a zöldségekben levő tápanyagokat.

MTI 2022.03.28.

Nagyot nőtt a növényi alapú termékek piaca

Dinamikusan, 22 százalékkal emelkedett tavaly a növényi alapú termékek közül a sajt, a hűtött desszert és puding, a jégkrém, tej, tejszín, tejszínhab és joghurt helyettesítésére használt élelmiszerek forgalma Magyarországon - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Dr. Radics Judit, Kovács Gábor 2020.06.12.

A zöldövezet hatása a testi-lelki egészségre

Az utóbbi évtizedben, de különösen az elmúlt néhány évben fordult a tudományos érdeklődés és kutatás a zöldövezet testi-lelki egészségre gyakorolt hatása felé. Ennek kettős oka is van: egyrészről kiderült, hogy a civilizációs betegségek (túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszintek, illetve egyes hormonális megbetegedések) számának rendkívüli megnövekedése összefüggésben áll az életmóddal, mely egyre inkább eltávolodik a természettől, másrészről éppen ezen problémák gyógykezelésében egyre nagyobb teret kapnak az életmód-terápiák, mint például a táplálkozásterápia és a mozgásterápiák.

KOVÁCS GÁBOR, DR. RADICS JUDIT 2019.05.10.

Táplálkozásterápiával a pihentető alvásért

A mondás szerint „reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus”. A mindennapokban szinte nem is gondoljuk, milyen nagy szerepe van a táplálkozásnak és az étkezésnek abban, hogy alvásunk pihentető-e vagy sem. Az étkezés egyrészről nem választható el a napi időbeosztástól és az életritmustól, másrészt bizonyos ételeket és tápanyagokat fontos bejuttatni szervezetünkbe ahhoz, hogy ne álljon fenn olyan hiányállapot, mely a pihentető alvást kedvezőtlenül befolyásolná. És a másik oldalt is figyelembe kell venni: vannak ugyanis olyan ételek, melyek fogyasztását kifejezetten kerülni kell, ha nyugodt alvásra vágyunk.

Dr. Radics Judit, Kovács Gábor 2019.03.08.

Táplálkozásterápia az egészség megőrzéséért

Az elmúlt években, évtizedben a legtöbb ember számára olyan mértékben felgyorsultak a mindennapok, hogy egyre kevesebb idő és energia jut saját magára. Így a pihenés, az együtt töltött idő, a testmozgás azon első dolgok között vannak, melyet kénytelenek vagyunk félretenni a napi munka, sürgető feladatok miatt.

Hirdetés