Címke: szent lászló
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.06.27.

Szent Lászlóra emlékeztek

Szent László-nap alkalmából ünnepi díszközgyűlést tartottak a városházán, kedden, ahol átadták a Szent László- érem díjakat is.

Farkas Mónika 2022.07.24.

A jóság örök körforgása

Az idei Szent László-érmes Malasits Zsolt Ferenc műveiben mindig nagy odaadással vall a szeretetről, a szerelemről és az ember útkereséséről az Isten által teremtett világban. Művészetét alapvetően a spiritualitás, a szakralitás és a magyar történelmi hagyományok bemutatása jellemzi. Vallja, igenis képesek vagyunk a Szent László-i örökséget magunkévá tenni és továbbörökíteni, hiszen sokan vágyják a tisztes, becsületes és biztonságos életet, ehhez azonban őszinte és jó tettekre van szükség.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

Szent László kenyeréből lesz új harang

A díszközgyűlést követően a résztvevők, az érdeklődő győriek 17.30-kor megkoszorúzták a Káptalandombon Szent László király szobrát. A székesegyházban a szentmise előtt helyezték ki a Szent László-hermát. 18 órakor ünnepi szentmisét tartottak Böcskei László nagyváradi megyéspüspök főcelebrálásával a székesegyházban.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

A lovagkirályra emlékeztek a díszközgyűlésen

Szent László hosszú időre megalapozta Közép-Európa és országunk történelmi szerepét, valódi történelmi súlyát. Ezt kell megőriznünk, erősítenünk - hangsúlyozta beszédében dr. Dézsi Csaba András polgármester a hétfőn délután tartott ünnepi közgyűlésen.

Földvári Gabriella 2022.06.19.

Fáklyás felvonulás, korhű bemutatók

Szent László király emlékét idézik meg június utolsó hétvégéjén az Aranyparton zajló fesztivállal, amely a középkorba repíti vissza a résztvevőket. Az eseményt összművészeti és összgenerációs programnak szánják a szervezők.

Hirdetés