Címke: SzakmaSztár
Hirdetés
Győr+ 2024.06.03.

Díjazták a legjobbakat

A napokban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában díjazták azokat a diákokat, akik részt vettek és sikeresen szerepeltek az idei SzakmaSztár versenyen.

Győr+ 2023.05.11.

A SZE partnereivel közösen mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a fiatalok. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.20.

Hild: magas- és mélyépítő szakmasztárok versenyeztek

Ismét a Hild József Építőipari Technikum rendezhette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SzakmaSztár versenysorozatának egyik középdöntőjét. Hétfőn a magas- és mélyépítő technikusok tanulmányi versenyének adott otthont az intézmény. A győri középdöntőbe az iskolai fordulókban elért eredmények alapján hívták be a versenyzőket, a magasépítőknél 15, a mélyépítőknél 6 fiatal versengett.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.19.

A covid alatt is szakmasztárokat neveltek

A Covid-járvány se akasztotta meg a Lukács Sándor Technikum korábbi lendületét, az intézmény a pandémiával terhelt előző tanévben is szakmasztárokat nevelt ki. Ezt mondta a Győr+ Médiának az iskola igazgatója, aki arról is beszámolt, milyen felújítási munkálatok zajlottak a szünidőben. Szentpéteri Marianna, aki a közelmúltban vette át a Győr Oktatásügyéért elismerést, arról is beszélt, hogy természetesen jelenléti oktatásra készülnek és bíznak benne, hogy fenntartójuk, a szakképzési centrum megoldja az esetleges gázellátási problémákat.

Győr+ 2022.05.23.

Backstage-beszélgetés a Szakma Sztárral

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Most saját cikkeiket közöljük.

Győr+ 2022.05.12.

Kiemelkedő megyei sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

Taroltak megyénk fiataljai a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Magyar Kereskedelmi és Ipar­kamara 2008 óta bonyolítja le a viadalt, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. A cél a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése.

Németh Boglárka 2022.05.11.

Ifjú SzakmaSztárokat köszöntöttek a kamarában

Nyolc iskola, 18 szakma és 27 értékes helyezés. Röviden így lehetne összegezni a Győr-Moson-Sopron megyei szakképző intézmények diákjainak szereplését az országos SzakmaSztár versenyen, amit április utolsó napjaiban rendeztek a fővárosban.

Hirdetés